Flyv til Ilulissat

Flyv til Ilulissat og få oplevelser for livet. Ilulissat er skønhed for både krop og sjæl. Du befinder dig i Nordgrønlands centrum for kultur, transport og administration. Driftig og indbydende, traditionel og moderne.

 

Området er begunstiget af en natur, der kan tage pusten fra selv den mest garvede gæst. Kangia isbræen fra Ilulissat Isfjord bærer sin del af ansvaret.

 

Hvert år kaster den 35 kubikkilometer is ud i fjorden støbt i naturens egne former – helt op til 100 meter høje. Langsomt sejler de af sted mod fjordens munding, drejer af og tager på den sidste rejse ud i havet.

Din rejse til Ilulissat starter hos Air Greenland. Vi tilbyder flyrejser til Ilulissat og mange andre destinationer i Grønland.

Rejs til Ilulissat og få oplevelser for livet

En rejse til Ilulissat er en oplevelse du sent vil glemme. At stå ved fjorden og iagttage isfjeldene sejle majestætisk forbi løfter livet op i første division. Isfjorden er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 

Byens lys
Ilulissat betyder isfjelde, og isen, isbjergene og fjorden er da også byens vartegn. Efter en rejse til Ilulissat vil alt det hvide og ubegribeligt store univers sætter et særligt lys, som vil lejre sig i din erindring for altid. Men Ilulissat er også en by, der har langt mere at byde på end byens isfjelde. Byen er både hyggelig og aktiv. I Ilulissat finder du museer, havnemiljø, kirke og byliv med café, restauranter og et diskotek, hvis du er til motion med indlagte rytmer.

 

Vil du rejse til Ilulissat, er der særligt to sæsoner, der skiller sig ud; sommer og vinter. Sommer i Ilulissat byder på kajakturer i midnatssol, hvalsafari og vandreture. Særligt hvalsafari i Diskobugtens isfjord er en helt unik oplevelse. Om vinteren byder Ilulissat en tur på hundeslædekørsel, og hvis du er heldig, kan du opleve Grønlands magiske nordlys.

 

Når du rejser til Ilulissat i grønland anbefaler vi også en vandretur til Sermermiut-bopladsen og en aftentur til Knud Rasmussens mindesten. Herfra er der en fantastisk udsigt over bugten helt over til Diskoøen 75 km ude i horisonten. Er det klart vejr, får du tilgift en solnedgang af den anden verden.​

 

Polarforskeren Knud Rasmussen er født og opvokset i Ilulissat. Læg vejen forbi hans udstilling, når du rejser til Ilulissat, og få fornemmelsen af det mod og den vilje, der kendetegner de farefulde ekspeditioner i Grønland

Hunde og slæder
Hunde, glam, knurren, gøen og hundeslædekørsel hører med til et besøg i Ilulissat. Om sommeren ligger hundene passive hen. Det er som om, de lader op til travlheden, når sneen falder, og det for alvor bliver koldt. Så har hundene optur; de skal på arbejde med deres slædeføre ud til fangstpladserne eller på tur med gæster, der vil se Ilulissat fra alle verdenshjørner. To timer, en hel dag eller på flerdages ekspeditioner venter forude.

 

Unikke Lodges
Oplev Grønland på en ny måde og overnat i naturen i unikke lodges med fremragende udsigt. Der er to lodges i nærheden af Ilulissat som byder på enestående oplevelser, der er Glacier Lodge Eqi, som ligger omkring 80 km nord for Ilulissat, og Ilimanaq Lodge som ligger syd for Ilulissat. Hvis du er frisk på en vintereventyr så er Igloo Lodge lige noget for dig, som vil opleve at være i total stilhed og hyggelige omgivelser under de smukke nordlys.

Oplevelser i Ilulissat

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Ilulissat er Grønlands turistcentrum og attraktiv anløbshavn for krydstogtskibe.

Air Greenlands partner Greenland travel tilbyder en vifte af udflugter, som du kan tage på, når du er på rejse til Ilulissat. En helikoptertur over isfjorden, sejlads i midnatssol og en hyttetur til Eqi-gletsjeren er blandt sommerens highlights.

Kulturhuset Sermermiut huser både biograf og teaterforestilliger. Ofte er der gæsteoptræden af nationale og internationale kunstnere.

Det firestjernede Hotel Arctic i Ilulissat- med en ekstra stjerne for sine konferencefaciliteter - er et populært mødested for alverdens politikere, forretningsfolk og forskere.

Isfjordcentret i Ilulissat er et imponerende arkitektonisk mesterværk, tegnet af den anerkendte arkitekt Dorte Mandrup. Projektet blev påbegyndt i 2019. Inde i centret kan besøgende nyde en række fascinerende udstillinger, en biograf, en hyggelig café, og en butik. Isfjordcentret i Ilulissat er således ikke blot en arkitektonisk perle, men også en vigtig destination for både lokale og turister, der ønsker at udforske og forstå Grønlands enestående natur og kultur.

Historien om Kællingekløften fortæller, at gamle mennesker i trange tider kastede sig ned i kløften for ikke at belaste familiens økonomi.

FAKTA


Ilulissat er Grønlands tredje største by

Byen hedder på dansk Jakobshavn

Der bor ca. 4700 indbyggere

Ilulissat blev grundlagt i 1741

Byen har fire bygder

Hovedbyen ligger midt i Diskobugten

Hikers At The Ilulissat Icefjord. Photo Aningaaq R Carlsen Visit Greenland (2)

Hoteller og overnatning i Ilulissat

Hvis du skal på rejse til Ilulissat, har du mange muligheder for overnatning. I Ilulissat kan du bo på hotel med direkte udsigt til Ilulissat isfjorden eller tage en overnatning i en hytte eller telt og få direkte gletsjerudsigt. Ilulissat byder på alt fra 4-stjernet hoteller til mere alternative overnatningsmuligheder som glamping og vildmarkhytter.I Ilulissat har du er der Du har altså rig mange muligheder for at finde et hotel eller et anet overnatningssted, der passer til dine ønsker. Vi har samlet nogle af dem her.

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind