Paamiut

Turister er særdeles velkomne og mødes med stor gæstfrihed af beboerne, der holder af deres by og at dele glæden med andre. I dag lever befolkningen primært af fiskeri, og byen huser naturligt maritime uddannelser. Tidligere var handel med skind og hvalprodukter en vigtig indtægtskilde, ligesom byen var kendt for sine fedtstenskunstnere.

Oplevelser i Paamiut

Majestætiske udsigter

Byen ligger på en halvø med en imponerende bjergudsigt. Hører du til de udvalgte, kan du opleve hvaler, falke og havørne i et stort antal. Kommer du sejlende, møder du Paamiut omgivet af blåsorte fjelde, der knejser bag byen, som oser af seværdige bygninger.

Grønlands kirker er generelt meget smukke, og en af de smukkeste findes i Paamiut. Den er inspireret af arkitekturen i de norske stavkirker, og akustikken er fantastisk. Også museet er et besøg værd med sine udstillinger af lokale husflidseffekter og billeder fra hvalfangertiden. Formentlig bliver du også tiltrukket af de flotte skind- og benarbejder, der kan købes i museet.

Fisk om sommeren

De lokale fiskere inviterer på fisketur og hvalkig ombord på joller eller speedbåde. Dukker der hvaler op i farvandet, er det oftest vågehvaler, finhvaler, spækhuggere og pukkelhvaler. Spænd sikkerhedsselen, læn dig tilbage og nyd det overdådige syn af en sådan karat, at hjertet næsten står stille. Tag fiskestangen med, er der ingen hvaler, er der til gengæld masser af ørred og fjeldlaks i hele sommerperioden.

Tag endelig imod tilbuddet om en vandretur ad de gamle naturstier, som går fra byen og ind i landet. Tag eventuelt et telt med – og husk fiskestangen. Er du mere til komfortabel overnatning, så har Paamiut et hyggeligt hotel.

VIDSTE DU AT


Paamiut har naturstier, der er tusind år gamle. Stierne går fra byen og ind i landet og er op til 50 km lange.
Arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet i perioder siden år 1.500 f.Kr.
I Paamiut findes Grønlands største bestand af fredede havørne.
En populær fritidsbeskæftigelse er rensdyrjagt.

FAKTA


Grønlands ottende største by

Hed før også Frederikshåb

Ca. 1300 indbyggere

Grundlagt i 1742

Har en bygd

På en stor halvø ved mundingen af en vestgrønlandsk fjord

House With Backyard In Paamiut. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind