Savissivik

I den mest nordlige del af Meville-bugten på nordvestkysten finder du bygden Savissivik, som ligger på en ø omringet af store gletsjere, der munder ud i havet. I denne del af Grønland kan du ikke undgå at undre dig over, hvad der er længst: kystlinjen eller gletsjerfronten?

Oplevelser i Savissivik

Savissivik betyder "stedet hvor du finder jern til knive". Kap York meteoritten eksploderede over havet for mange tusinde år siden og har bidraget med materiale til den lokale befolkning til at lave ulu, den grønlandske kniv, i flere århundreder.


Det også et historisk område, hvor Robert Peary færdedes hyppigt i løbet af hans 10-årige polarekspedition. I 1909 var han det første menneske, som har nået Nordpolen. Dette kunne han aldrig have opnået uden hjælp fra lokale inuitter og deres hundeslæder. 

 

Området er også rigt på dyre- og planteliv. Bygden har en Pilersuisoq købmandsbutik, servicebygning og en kirke fra 1962. 

FAKTA


Betyder "stedet hvor du finder jern til knive"

En meteorit har sørget for at der er masser af jern til grønlandske knive, ulu, de næste mange tusinde år

Går under navnet 'Havighivik' hos de lokale

Placeret i den nordlige del af Melville-bugten

Der er omkring 60 indbyggere

Local Drying Cod. Photo Aningaaq Rosing Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind