Sermiligaaq

Sermiligaaq har en attraktiv placering på en halvø ved Grønlands østkyst omkring 100 kilometer nord for Tasiilaq. Med lidt over 200 indbyggere, er det en aktiv bygd med masser af jagt og fiskeri. Selvom de i bygden ikke har deres egen produktionsfabrik, så bliver fangsterne solgt til fabrikken i den nærmest placerede bygd, Kuummiut. Derudover, bliver der fanget mange sæler, narhvaler og isbjørne i området. 

Som navnet indikerer, ligger Sermiligaaq tæt på mange smukke gletsjere, inklusiv Knud Rasmussen gletsjeren og Kârale gletsjeren. Vandet i fjorden får farven fra sediment afgivet fra gletsjerne og har en smuk lyseblå farve. 

Sermiligaaq har en Pilersuisoq købmandsforretning, byhal, og et skolekapel. På grund af den fantastiske natur, arrangerer adskillige touroperatører kajakture i sommerperioden. Regionen havde også tidligere en amerikansk luftbase som blev lukket og efterladt, da Kulusuk lufthavn blev bygget. Luftbasen kan i dag ses som en fascinerende spøgelsesby. 

FAKTA


Ligger ved fjorden med samme navn

Betyder "den smukke gletsjerfjord"

Der er stor mængde af grønlandsk hellefisk og rødfisk

Fremragende kajak-område

Har omkring 200 indbyggere

A Photographer Shooting Rugged Mountain Peaks Near Sermiligaaq In East Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind