Nanortalik

Det er ikke uden grund, at Nanortalik betyder bjørnestedet. I Grønlands sydligste by hænder det, at der kommer isbjørne forbi med drivisen fra Østgrønland om foråret. Chancen for at møde de store rovdyr er dog meget lille.

Her ved udmundingen af Tasermiutfjorden bor en venlig befolkning af fiskere og fangere i et område, hvor der kan være varmt og frodigt om sommeren.

Oplevelser i Nanortalik

Friluftsoplevelser i særklasse

Stejle tinder og lodrette klippevægge karakteriserer området omkring Tasermiutfjorden. Fjeldene rager op i omtrent to kilometers højde og indbyder til de vildeste trek. Klatrere og bjergbestigere fra hele verden tager da også udfordringen op år efter år.

Adventure er mange ting; fiskeri efter fjeldørreder, laks og torsk, kajak- og bådsejlads i dybe fjorde, og vandreture i fjeldene er også nogle af de aktiviteter, som Nanortaliks gæster ynder at bruge mange timer og dage på.

Ned i tempo og tilbage i tiden, så kan I tage hen til museet i Nanortalik, hvor det emmer af de gode gamle dage med konebåde og tørvehuse.

Tips og tricks

Selvfølgelig er der en hovedgade i Nanortalik, og det er her, det sner. Smut en tur i supermarkedet og besøg det lokale bræt, hvor fiskere og fangere sælger dagens fangst. Det er også på ’strøget’, I finder turistkontoret. De har gode kort på hånden – inklusive fiskekort - og kunsthåndværk og souvenirs fremstillet af lokale kunstnere.

Oplevelser i Nanortalik

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


En kopi af verdens ældste konebåd er udstillet på Nanortalik Museum. Kopien er bygget på Vikingeskibsmuseet i Roskilde i 1980.

2000 meter højt og heraf 1400 ubrudte meter gør Ketils Fjeld til et af verdens største klatrevægge.

Lokale kunsthåndværkere kreerer smukke guldsmykker forarbejdet af guld fra guldminen Nalunaq, som ligger tæt ved Nanortalik.

Få en bjergtagende oplevelse på en sejltur til bygden Aappilattoq. Turen gennem den smalle fjord, der er omkranset af lodrette fjelde i kilometerhøjde, er det hele værd.

Flowers In Nanortalik In South Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind