Nuuk

I Nuuk er de fleste af Grønlands indbyggere samlet. En fjerdedel af landets befolkning bor i hovedstaden, og her er is, hvaler, storslået natur, tradition og myter. Alt det, de fleste forestiller sig, må være landets hjertekule. Hovedstadens hjerte er stort, men der er plads til fornyelse og nytænkning, hvorfor Nuuk efterhånden kan betegnes som en metropol in spe.

 

En ting der særligt kendetegner Nuuk er træhusene, der står i mange farver rundt omkring i byen. Især i hovedstadens næststørste bydel Nuussuaq kan man opleve de charmerende og særprægede træhuse i alverdens farver, der lyser op i landskabet som en malers palette.

 

Den bydel, hvor der bliver lavet mest nybyggeri er Qinngorput, her har mange unge familier slået sig ned, bydelen huser såmænd også Nuuks nyeste skole.

Oplevelser i Nuuk

Nuuk er en by i forandring, og hovedstaden repræsenterer i høj grad det moderne og industrielle Grønland, mens byen stadig beholder sin charme og autencitet flere steder. Der er mange årsager til at aflægge Nuuk et besøg som turist, du kan nemlig opleve en traditionel kaffe-mik denne ene dag, mens du en anden dag besøger Nuuks mikrobryggeri Godthaab Bryghus.

 

I dag, købes friskfanget proviant ikke langt fra gågaden i centrum. Gå videre forbi kulturhuset Katuaq med den bølgende Nordlys-facade. Fald ind på caféer og nyd et glas med koldt eller en lækker café latte. Læg vejen forbi Grønlands Universitet og Naturinstitut og nyd moderne arkitektur, som på fantastisk vis falder i et med naturen.

I Nuuk kan man altså både indsnuse traditioner og en fantastisk kulturarv til sig, mens man også får set en by i rivende udvikling. Et arkitektonisk landmærke, der især er værd at besøge i Nuuk er domkirken Vor Frelser Kirke. Kirken ligger ved Kolonihaven tæt ved Hans Egede statuen, kirken er ikke stor, men den er stadig imponerende smuk med sit røde træværk

 

Flyv til andre grønlandske byer via Nuuk

Vi flyver dagligt fra den internationale lufthavn i Kangerlussuaq til Nuuk.
Som den største by i Grønland er Nuuk tæt forbundet med det øvrige Grønland. Med en mellemlanding i Nuuk kan du hurtigt komme videre til andre populære destinationer som Ilulissat, Maniitsoq og Narsarsuaq. Selvom at Nuuk har meget at byde på for førstegangsbesøgende, så kan det anbefales at opleve en af de mindre bygder, hvor du kommer helt tæt på den grønlandske kultur.
Nuuks centrum kan sagtens opleves til fods. Byens vejnet er på 100 km og du kan også komme rundt i byen med bus eller taxa. Med båd kan du komme til de nærliggende bygder. Om vinteren kan du opleve byen på ski ad oplyste langrendsspor.

Kort vej til ro

Tag en sejltur langs kysten og få fred og ro i sjæl og krop. Nyd udsigten til Myggedalen med de små kulørte huse liggende som perler på en snor. Ture i Nuuks fjord til gamle bosættelser skal også være en varm anbefaling.

I Nuuks fjord, Godthåbsfjorden, kommer du undervejs helt tæt på de kolossale havpattedyr; pukkelhvaler og vågehvaler, man ofte kan opleve forholdsvis tæt på Nuuks kyst, prøv en hvalsafari hvor I sejler ud fra Nuuk; det er en vidunderlig oplevelse. En heldagstur til Isfjorden dybt inde i fjorden er et must, her sejler du ind til Isfjorden, og du vil kunne mærke naturens storhed, når det går zigzag mellem isskosser hele vejen ind til gletsjeren.

 

Ski, snowboard og golf i Nuuk

Om vinteren og foråret anbefaler vi dig en tur på ski, langrend på velpræparerede løjper såvel som slalom, snowboard eller snescooter. Fra fjeldtoppen, der omkranser den grønlandske hovedstad, er der en formidabel udsigt over den hvide verden, hvor blå fjorde snor og breder sig så langt øjet rækker. I Nuuk er der gode muligheder for både langrend eller alpinløb, der ligger nemlig Grønlands længste skilift på 1000 meter, der fragter der sikkert op på fjeldet, og hvor du så kan suse ned på dine ski.

Har du en golfspiller gemt i maven og vil du prøve en golfbane, du ikke kan finde andre steder? Så har du om sommeren mulighed for at spille 9 huller i Nuuks golfklub. Du vil med garanti spille på golfbaner, der har en helt unik og enestående kulisse.

 

Bykort over Nuuk.

Oplevelser i Nuuk

VIDSTE DU AT


100 km asfalt har byen at gøre godt med til sine 4000 biler.

I juli 2012 fik Grønland sit første storcenter. Bygningen har ti etager, hvoraf to af dem har butikker, med kontorer og parkeringskælder er Nuuk Center det største bygningsværk i Grønland.

At mattak er sund flæskesvær tilberedt af hvalens yderste hudlag med spæk, og er sprængfyldt med c-vitaminer og omega n-3 fedtsyrer. Mattak er en essentiel del af den grønlandske gastronomi, der kan prøves flere steder i Nuuk

Grønlands længste skilift ligger i Nuuk og er på omkring 1.000 meter. Så er du en ivrig skiløber, er der gode muligheder for at stå på alpinski i Nuuk.

Er vi inde eller ude? Nyd udsigt til fjord og fjeld gennem de enorme panorama-vinduer på svømmehallen ’Malik’. Svømmehallen er åben året rundt.

Grønlands første og største vandkraftværk ligger i Nuuk. I alt er fem værker i drift, som forsyner seks byer – Ilulissat, Nuuk, Tasiilaq, Qaqortoq, Narsaq og Sisimiut. Resultatet er, at næsten 70 pct. af Grønlands elektricitet kommer fra CO2-fri vandkraft.

FAKTA


Nuuk er Grønlands hovedstad

Nuuk hed før også Godthåb

Der bor ca. 19.000 indbyggere i Nuuk

Byen har to bygder

Nuuk blev grundlagt i 1728 af den dansk-norske missionær Hans Egede

Nuuk ligger på en stor halvø ved mundingen af et gigantisk fjordkompleks

The Four Enjoying The Nightsky From The Top Of The Thoughsand Stairs. Photo By Aningaaq Rosing Carlsen

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind