Nuuk

I Nuuk er det meste af Grønland samlet. En fjerdedel af landets befolkning bor i hovedstaden, og her er is, hvaler, storslået natur, tradition og myter. Alt det, de fleste forestiller sig, må være landets hjertekule. Hovedstadens hjerte er stort, men der er plads til fornyelse og nytænkning.

 

En ting der særligt kendetegner Nuuks er træhusene, der står i mange farver rundt omkring i byen. Især i den næststørste bydel Nuussuaq kan man opleve de charmerende og særprægede træhuse i alverdens farver, der lyser op i landskabet som en malers palette.

 

Den bydel, hvor der bliver lavet mest nybyggeri er Qinngorput, her har mange unge familier slået sig ned, bydelen huser såmænd også Nuuks nyeste skole.

Oplevelser i Nuuk

Nuuk er en by i forandring, og repræsenterer i høj grad det moderne og industrielle Grønland, mens byen stadig beholder sin charme og autencitet flere steder. Der er mange årsager til at aflægge Nuuk et besøg som turist, du kan nemlig opleve en traditionel kaffe-mik denne ene dag, mens du en anden dag besøger Nuuks mikrobryggeri Godthaab Bryghus.

 

I dag, købes friskfanget proviant i de moderne bygninger på gågaden i centrum. Gå videre forbi kulturhuset Katuaq med den bølgende Nordlys-facade. Fald ind på caféer og nyd et glas med koldt eller en lækker café latte. Læg vejen forbi Grønlands Universitet og Naturinstitut og nyd moderne arkitektur, som på fantastisk vis falder i et med naturen.

 

Vi flyver dagligt fra den internationale lufthavn i Kangerlussuaq til Nuuk.
Som den største by i Grønland er Nuuk tæt forbundet med det øvrige Grønland.
Nuuks centrum kan sagtens opleves til fods. Byens vejnet er på 100 km og du kan også komme rundt i byen med bus eller taxa. Med båd kan du komme til de nærliggende bygder. Om vinteren kan du opleve byen på ski ad oplyste langrendsspor.

Kort vej til ro
Tag en sejltur langs kysten og få fred og ro i sjæl og krop. Nyd udsigten til Myggedalen med de små kulørte huse liggende som perler på en snor. Ture på fjorden til gamle bosættelser skal også være en varm anbefaling.

I Nuuks fjord, Godthåbsfjorden, kommer du undervejs helt tæt på de kolossale havpattedyr; pukkelhvaler og vågehvaler, man ofte kan opleve forholdsvis tæt på Nuuks kyst. En heldagstur til Isfjorden dybt inde i fjorden er et must, her sejler du ind til Isfjorden, og du vil kunne mærke naturens storhed, når det går zigzag mellem isskosser hele vejen ind til gletsjeren.


Ski, snowboard og golf
Om vinteren og foråret anbefaler vi dig en tur på ski, langrend på velpræparerede løjper såvel som slalom, snowboard eller snescooter. Fra fjeldtoppen er der en formidabel udsigt over den hvide verden omkranset af blå fjorde i det fjerne. I Nuuk er der gode muligheder for både langrend eller alpinløb, der ligger nemlig Grønlands længste skilift på 1000 meter, der fragter der sikkert op på fjeldet, og hvor du så kan suse ned på dine ski.

Har du en golfspiller gemt i maven og vil du prøve en golfbane, du ikke kan finde andre steder? Så har du mulighed for at spille 9 huller i Nuuks golfklub. Du vil med garanti spille på golfbane, der har en helt unik og enestående kulisse.

Oplevelser i Nuuk

VIDSTE DU AT


100 km asfalt har byen at gøre godt med til sine 4000 biler.
I juli 2012 fik Grønland sit første storcenter. Bygningen har ti etager, hvoraf to af dem har butikker, med kontorer og parkeringskælder er Nuuk Center det største bygningsværk i Grønland.
At mattak er sund flæskesvær tilberedt af hvalens yderste hudlag med spæk, og er sprængfyldt med c-vitaminer og omega n-3 fedtsyrer.
Grønlands længste skilift ligger i Nuuk og er på omkring 1.000 meter.
Er vi inde eller ude? Nyd udsigt til fjord og fjeld gennem de enorme panorama-vinduer på svømmehallen ’Malik’. Svømmehallen er åben året rundt.
Grønlands første og største vandkraftværk ligger i Nuuk. I alt er fem værker i drift, som forsyner seks byer – Ilulissat, Nuuk, Tasiilaq, Qaqortoq, Narsaq og Sisimiut. Resultatet er, at næsten 70 pct. af Grønlands elektricitet kommer fra CO2-fri vandkraft.

FAKTA


Nuuk er Grønlands hovedstad

Byen hed før også Godthåb

Der bor ca. 16.800 indbyggere

Byen har to bygder

Nuuk blev grundlagt i 1728 af den dansk-norske missionær Hans Egede

Nuuk ligger på en stor halvø ved mundingen af et gigantisk fjordkompleks

The Four Enjoying The Nightsky From The Top Of The Thoughsand Stairs. Photo By Aningaaq Rosing Carlsen

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Få dit bordingpas direkte I appen

Optjen lodder og vind