Grønlandsk kultur

Gæstfrie grønlændere byder jer velkommen indenfor. Tag imod et uimodståeligt tilbud om kaffemik og gode historier.

Mød grønlænderne på hjemmebane

Et er den grønlandske natur, et andet er de mennesker, der lever i et land med så store kontraster. Små bygder, lidt større byer og store byer. Temperaturer, der skifter; midnatssol eller slet ingen sol; vejrforhold, der ændrer sig fra time til time. Det kræver styrke og evne til omstilling.

 

Kom tæt på de gæstfrie mennesker, der byder enhver gæst hjertelig velkomne. Bo privat, på Bed & Breakfast og benyt jer af lejligheden til at tage del i den berømte kaffemik med kager i lange baner. Mød op og få en hjertevarm oplevelse med tilbage.

 

Grønlænderne er gode til at fejre alt fra barnedåb til livet, som det nu engang former sig. I den mørke tid tændes stearinlys og lygter og giver varme til socialt samvær og hygge.

Op på brættet

Få en snak med indbyggerne i byer og bygder og snus stemningen ind for eksempel på brættet eller i kirken. Brættet er handelspladsen over dem alle med travle fangere, der lægger dagens fangst for jeres fødder.

 

Stemningen i kirkerne er også værd at skrive hjem om. Det er svært at beskrive med ord. Det skal opleves med lys, lyd og hvælving.

 

Skibet Sarfaq Ittuk binder byerne på vestkysten sammen som en blå landevej, hvor tempoet er, som vejrforholdene vil. Afhængig af rejsens længde er der rig mulighed for et slag kort og et par kopper god varm kaffe. Alternativt kan I tage en af de små både, der sejler med passagerer og fragt til bygderne. Her er pladsen trang, men atmosfæren hyggelig.

 

Og så skal vi ikke glemme møderne i supermarkedet, forsamlingshuset eller i den trendy storbycafé over en cafe latte.

VIDSTE DU AT


Kaffemik: er en selskabelig sammenkomst, en slags åbent hus med hjemlig hygge i flere timer. Kaffemik betyder "må jeg bede om kaffe"
De første mennesker kom til Grønland for 4.500 år siden. De var nomader, der gennem århundreder flyttede sig fra indre Mongoliet til Alaska over Canada til Grønland.
Grønlænderne er et pioneerfolk, der altid har kunnet kunsten at indrette sig efter naturens mangfoldighed.
Greenland by Topas har kaffemik på programmet i Kangerlussuaq og Sisimiut.
Greenland by Topas arrangerer sightseeingture til kirker, museer, bopladser og mindesmærker. Guiderne er lokalkendte og kender de gode historier.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du opleve den grønlandske kultur

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.