Kangerlussuaq

Kangerlussuaq, også kendt som Søndre Strømfjord på dansk, er meget mere end en landingsbane. Det er selve porten til Grønland. Her ligger naturen lige foran dig, når du stiger ud af flyet. Kangerlussuaq er blandt andet byen, hvor du lettest kommer tæt på indlandsisens enorme isvæg.

Lufthavnen i Kangerlussuaq ligger næsten for foden af indlandsisen, så har du tid før du skal flyve videre, så er der masser af udflugter i Kangerlussuaq du kan begive dig ud på.

Kangerlussuaq er et trafikalt knudepunkt i Grønland, det er her alle store fly mellemlander, før passagerne kan rejse videre ind i det store grønne nord! Der er altså mange turister igennem Sønder Strømfjord, men der er også masser af almindeligt fragt og gods der lander i lufthavnen. Så selvom det ikke er en kæmpestor lufthavn, så er det en spændende lufthavn, hvor man virkeligt kan følge med i den grønlandske infrastruktur, samtidig med man kan tage på udflugter og få oplevelser ud over det sædvanlige.

Oplevelser i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er meget mere end bare en landingsbane og mellemstation. Naturen ligger foran dig, når du stiger ud af flyet, og du kan allerede opleve den grønlandske storhed fra første parket. Det er her fra du kommer lettest tæt på indlandsisens enorme isvæg. Med over 300 skyfrie dage om året er Kangerlussuaq desuden den by i Grønland, der har de bedste betingelser for at opleve nordlys. Har du husket at få snøret vandrestøvlerne godt hjemmefra, så kan du tage på udflugt fra Kangerlussuaq. Besøg f.eks. Tacan eller tag ind til Store Saltsø.

 

Kangerlussuaq - Fra base til bygd

Kangerlussuaq blev anlagt som base af det amerikanske luftvåben i 1941. I dag er der tale om en travl lufthavn og en aktiv bygd med indbyggede muligheder for at komme tæt på naturen.

 

Tag på udflugt til Indlandsisen - kun 25 km væk

Er du frisk, i god form og naturelsker? Tag på en udflugt til fods eller på mountainbike i Kangerlussuaq. I forår- og sommerperioden gælder det bare om at pakke rygsæk og cykeltaske med telt og forplejning og få sat kursen mod indlandsisen. Indlandsisen er et unikt syn for rejsende, der ønsker at opleve Grønlands stærke naturkræfter på nærmeste hold. Dens magt er overvældende og betagende. At stå der på kanten og se den kolossale ismasse glimte i hvidt, blåt og grønt er eventyrligt. Måske oplever du også bragene, der bryder det andægtige øjeblik, når isstykker river sig løs, for derefter at begynde sin vandring.

Det er dog vigtigt under alle omstændigheder at holde afstand! Indlandsisen lever sit eget liv. Følg de afmærkede ruter, hvis du vil helt op på isen og nyde udsigten hvidt og bredt i horisonten. Foretrækker du lidt mere komfort, så kører der også biler og jeeps ud til indlandsisen. Kangerlussuaq er den oplagte destination for alle, der har en aktiv livsstil, og som elsker at komme helt tæt på naturens vidundere.

Liste over rejseselskaber, der arrangerer ture fra Kangerlussuaq:

Albatros - Arctic Circle
Guide To Greenland
Tours by Locals
Visit Greenland
Greenland Travel


Oplev moskusokser, rensdyr og polarræve i Kangerlussuaq
Kangerlussuaqs klima er venligt, og plantevæksten indbyder et rigt dyreliv, hvor du kan opleve moskusokser og rensdyr. En af verdens største bestande af moskusokser findes omkring Kangerlussuaq. Tag med på en moskussafari og oplev en dyreflok med pelsværk, der er som skræddersyet til området. Dyrene med deres store horn og den imponerende, langhårede pels, virker langsomme og godmodige. Men tag ikke fejl! Hold afstand, helst 30-40 meter, for hvis okserne føler sig truede, sætter de i løb og formår at flytte deres 3-400 kilo tunge krop særdeles atletisk og kvikt. Går du på jagt? Og har du drømt om at prøve trofæjagt? Så er Kangerlussuaq en god destination, hvis du gerne vil prøve en helt unik jagtoplevelse. I løbet af året besøger mange jægere Grønland på en jagtrejse, for at se om de kan få et trofæ med hjem.

 

Bliv et par dage i Søndre Strømfjord
I området omkring Kangerlussuaq er der flere saltsøer. Hvis du alligevel har et par dage i bygden, så husk at lægge vejen forbi den største af dem. Den ligger sydvest for radarstationen Tacan. Smag på vandet, der kan drikkes og smager som mineralvand uden brus, så det fås ikke mere lækkert og rent.

Oplevelser i Kangerlussuaq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Kangerlussuaq er den by i Grønland, hvorfra indlandsisen er mest tilgængelig. Du er tæt på iskanten, og du kan både køre, vandre og sågar bestige den.

Grønlands Rejsebureau har rejser, der inkluderer et ophold i Kangerlussuaq - for eksempel i en kombination med en rejse til Ilulissat i Diskobugten, en rejse til Nuuk eller Sisimiut.

Kangerlussuaq er også stedet, hvor du starter eller slutter et krydstogt med Hurtigrutens skib ”M/S Fram”. Greenland by Topas, som er partner i Air Greenland gruppen, tilbyder en lang række udflugter i Kangerlussuaq. Hvis formålet er møder eller konferencer, så er der gode faciliteter til rådighed.
Tag en stenhammer med ud til Garnet Rock. Mejsel et stykke granat og tag et stykke semi-ædl sten med hjem som en souvenir fra din rejse til Kangerlussuaq.

FAKTA OM KANGERLUSSUAQ


Kangerlussuaq er hovedindfaldsport til Grønland

Byen hedder på dansk Søndre Strømfjord

Der bor ca. 500 indbyggere

Kangerlussuaq blev grundlagt i 1941

Byen er en bygd med en atlantlufthavn

Søndre Strømfjord ligger i bunden af den 180 km lange Kangerlussuaq Fjord

Puppies Lying Down In Field, Kulusuk. Photo Aningaaq Rosing Carlsen Visit Greenland

Kom til andre destinationer via Kangerlussuaq

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser og via Kangerlussuaq bliver døren åbnet til grønlands smukkeste destinationer. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind