Vandring

Der er kort vej fra by og bygd til åbne vidder med søer, fjelde og hav. Husk kort og kompas eller lad dig lede af en erfaren stifinder, når du skal på vandretur i Grønland.

Vandretur i Grønland – en ferie for stifindere

På mindre end ti minutter er du ude i det åbne landskab med ryggen til byen, når du vandrer i Grønland. Storslåede oplevelser ligger for dine vandrestøvler. Vi tør godt bruge ordene storslået, mageløst og uberørt, for sådan er det, når du vandrer i Grønland. Store vidder, grønne pletter, små blomster, is, små og større stigninger. Hvad mere kan du ønske dig? Husk kort og kompas; et vandrekort fra det lokale turistbureau, fald ind i din egen rytme og nyd planter, dyr, historie og geologien.

 

Vandreture i Kangerlussuaq
Et mål for en en-dags vandretur går fra Kangerlussuaq op til fjeldet Tacan syd for byen, hvor der er en fortryllende udsigt. Herfra går turen rundt om Store Saltsø, op og ned i landskabet. Efter et par timer når du Granatfjeldet, hvor du med hammer og mejsel kan slå dig løs. Med vægt i lommerne går turen tilbage langs Lake Ferguson, og hvis du er heldig, får du øje på islommen, der har reder langs bredden.

Vandrestier for enhver i Grønland

Uanset om du er til en længere trekking eller en kortere vandretur, finder du det i Grønland. Grønlands natur byder på vandreruter til enhver i forskellige sværhedsgrader. Men ligegyldigt om du er erfaren indenfor vandring, eller du er på dit første eventyr, så er det en god idé at være godt forberedt på det grønlandske terræn – både fysisk og med det rette udstyr.

 

Der findes mange vandreruter og udover de afmærkede ruter, er der også rig mulighed for at finde jeres egen unikke rute omgivet af Grønlands storslået natur.

 

En vandretur i Grønland foregår i terræn og indebærer moderat fysisk aktivitet med en varighed på et par timer eller en hel dag. Ønsker du at udfordre dig selv, kan du tage på trekking som varer flere dage. Her er udholdenhed og en god fysisk form afgørende.

Brævandring i Grønland - en enestående oplevelse

Brævandring er vandring på en gletsjer, der også kaldes en bræ. Ønsker du at brævandre, kræver det viden og erfaring, da det er en ekstrem vandring, der kan gennemføres i varierende sværhedsgrader. Brævandring forudsætter, at du har det rigtige udstyr med i form af isøkser og andet sikkerhedsudstyr. Deltagere skal desuden forbindes med tov og bære steigeisen.

 

Brævandring er en enestående mulighed for at bevæge sig ud på gletsjerfronter, der giver dig et unikt syn af Grønlands storslået natur. Brævandring kan lade sig gøre flere steder i Grønland med autoriserede og trænede guider.

Prøv ekstremvandring i Grønland

Vandring er en helt særlig oplevelse for krop og sind. Fordi det er en fysisk aktivitet, der går relativt langsomt, så vil du undervejs mærke din krop på en helt anden måde end ellers. Ekstrem vandring er for den erfarne vandrer, der har gået en masse kilometer i forskelligt terræn.

 

Fordi Grønland har så meget varieret natur- så er der her rigtigt gode muligheder for at prøve kræfter med ekstrem vandring første gang. I Grønland kan du hurtigt få hjælp, råd og vejledning af lokale guider, så du kan føle dig helt tryg ved at prøve en unik og ekstrem vandreferie.

Vandringture fra Sisimiut

En vandretur i Sisimiut går over en frodig sydvendt skråning, hvor du kan nyde udsigten ned over byen, mens du vandrer i det grønne med buske, blomster og mos. Små vandfald er blandt de lyse indfald, som naturen byder sig til med. Fyld endelig vandflaskerne med det klareste kildevand. Fra toppen af Præstefjeldet er der en fantastisk udsigt over byen og Kangerluarsuk Tulleq.

 

Du kan også vælge en tur med historisk vingesus. Teleøen, Sallinnguit, samler fortid og nutid. Her har forskellige kulturer levet gennem 4.000 år med spor, der står i diametral modsætning til det telekommunikationsudstyr, der har givet øen navn.

Vandreferie i Grønland: 180 km på ti dage

Jorden rundt kommer du ikke på ti dage, til gengæld kan du tage tage Arctic Cirle Trail mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Vandreruten kan betegnes som ekstrem vandring, og den er en af de længste afmærkede ruter i Grønland. Med mere end 160 km tager ruten ofte mellem ni til ti dage af gennemføre. Gå gennem dale og langs søer i et varieret landskab. Det er fantastisk at tage denne klassiske vandrerute, hvis du har det rigtige udstyr med på vejen.

 

Det er dog vigtigt, at du træner for at klare denne vandretur i Grønland. Terrænet, du kommer til at vandre i, er nemlig yderst varieret, så for at passe på dig selv og din krop, vil det være bedst med en grundig træning optil din vandreferie i Grønland.

 

Træn op til vandreferien
For at få en god oplevelse med en vandreferie, så er en god forberedelse helt essentielt! Det er vigtigt at du på forhånd har trænet din krop op, så den kan holde til belastningen ved at vandre.

 

Alt afhængigt af, hvor hård en vandrerute i Grønland du vil på, så bør din forberedelse starte et sted mellem 3-6 måneder i forvejen. Her er det vigtigt at du kommer ud at gå hver dag, og at du får suppleret dine gåture med lidt styrketræning, så din ryg og coremuskulatur er på plads. Husk, at du jo skal vandre i Grønland med oppakning, og derfor bør du også træne med den rygsæk, du skal have med. Det er her en god idé at du fylder den med vægt, på den måde forbereder du dig bedst muligt.

Vandring i Ilulissat

Højlandet bag byen Ilulissat indbyder til vandreture. Tag f.eks. 11 kilometer ind i baglandet til Nalluarsuk. En tur i Sermermiut dalen er også anbefalelsesværdig. Her er der fundet spor fra de første mennesker i Grønland.

Trekking i Sydgrønland

Sydgrønland er værd at fremhæve som et klassisk trekkingområde med masser af indlagte oplevelser i et frodigt område. Uanset om du er til en dagsvandring med frokosten i rygsækken eller til flere dages trekking med telt og sovepose, finder du det i Sydgrønland. Her lokker vildmark og vandrestier.

VIDSTE DU AT


De bedste måneder at tage på vandreferie i Grønland er fra starten af juni og frem til og med september.
Vores partnere World of Greenland Arctic Circle i Sisimiut og WOG i Ilulissat har mange forskelligartede vandreture på programmet. Guiden fortæller historien, mens du ser på ruiner, dyr, mindesmærker og nyder udsigten.
Der er fjeldvandring og brævandring i Grønland. Det sidste forudsætter viden og erfaring og det fornødne udstyr i form af isøkser og andet sikkerhedsudstyr.
Der findes gode vandrekort i målestokforholdet 1:75.000
I Grønland kan enhver lave sin egen campingplads. Du slår telt op, hvor du finder en smuk plads. Rent vand henter du i den nærmeste elv.
Greenland Travel tilbyder vandreture overalt i Grønland. I syd, i vest og en vandretur over 13 dage i Østgrønland. Bureauet har arrangeret vandreture i mere end 25 år og har om nogen ekspertisen til at sammensætte den perfekte vandreferie i Grønland til dig!

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Greenland Travel

Greenland Travel

Greenland Travel tilbyder ferierejser med fantastiske oplevelser i trygge rammer. Rejsebureauet går forrest i udviklingen af Grønlands turisme - og er også Grønlands største erhvervsrejsebureau.

Her kan du vandre

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.