Moskussafari

Tag med på safari på tundraen og se dyr fra en bestand på flere end titusinde moskusokser, der stammer fra 27 okser fra Nordøstgrønland.

Moskusokser forude

Moskussafari er en arktisk oplevelse. I Kangerlussuaqs for- og bagtundra lever omkring 10.000 moskusokser. Dyrene lever vildt i området og kan færdes frit over alt. De ser fredelige ud, de store dyr, der farvemæssigt omtrent går i et med naturen. Deres uskyldige udseende snyder dog lidt; så gå aldrig tættere på end 50 meter på det reserverede dyr. Moskusokser er ikke klappedyr.

 

Safarien foregår med bus gennem det smukke landskab, og guiden fortæller om, hvordan moskusoksen kom til Kangerlussuaq. Undervejs støder I måske på rensdyr, som gør okserne selskab. Der er trods alt tale om Julemandens land.

Se dyrene fra luften

Et alternativ til en safari på fire hjul er en tur med et lille fly mellem bakker og dale over området. Herfra er der fri udsigt til de store brune pelsdyr med hvide midtersprosser, der bevæger sig stille og roligt på tundraen - måske med deres små kalve.

VIDSTE DU AT


De grønlandske moskusokser stammer fra 27 dyr, som blev fløjet fra Nordøstgrønland og sat ud i tresserne. I 1989 åbnede Grønland for jagt på okserne.
Moskusoksekød er en velsmagende og kraftig spise.
Moskusoksen er det største landpattedyr i Grønland og kan veje op til 400 kilo. Den kan leve i temperaturer helt ned til minus 40 grader C.
På grund af de viltre lokker og hornenes 'midterskilning' kaldes moskusokser også hippie-køer.
Selvom navnet antyder, at den er i familie med okserne, er moskusoksen tættere beslægtet med får og geder.
Greenland by Topas arrangerer safari til lands og i luften.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Tourist On Dog Sled Near Ilulissat. Photo Rebecca Gustafsson , Visit Greenland

Greenland by Topas

Greenland by Topas arrangerer individuelle pakkerejser til Grønland med oplevelser præcis, som du drømmer om, og de kan skræddersy din rejse helt efter dine ønsker.

Albatros Touring Bus. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Albatros Arctic Circle

Albatros Arctic Circle er et lokalt forankret selskab, som arrangerer ture både i Kangerlussuaq og Sisimiut.

På turprogrammets lange liste står indlandsis moskusokser, hvaler, forladte bygder, hundeslæder, vandreture tilbage i tiden og meget mere.

Exploring The Icefjord With Airzafari In Ilulisat. Photo By Henrik Møller Nielsen Visit Greenland

Airzafari

AirZafari er en virksomhed dedikeret til at levere uforglemmelige oplevelser fra luften. Virksomheden blev startet i 2010, af Bente Biilmann Larsen og Jens Ploug Larsen. Mens de delte en fascination af det mangfoldige grønlandske landskab, følte de behovet for at udfylde det hul, der var ramt af manglen på muligheder for rejsende og turister for at se Grønlands vidundere med egne øjne.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.