Museer og kunst

Malerier, tand, sten og ben. Grønlands museer spejler landets kulturarv og formidler den med moderne udtryksformer.

Vingesus i utallige varianter

Rundt i hjørnerne kommer du bedst til fods. Kom tæt på grønlændernes historie og læg vejen omkring det lokale museum. Hver eneste by og bygd med respekt for sig selv har rum til fordybelse i fortiden. I flere museer kan gæsterne både prøve, røre og lære.

 

I Grønland griber kunst og historie ind i hinanden som flettede fingre. En del museumsgenstande er i sig selv udtryk for en kunstart, der er særegen for Grønland. I Ilulissat, Sisimiut og Nuuk findes desuden kunstmuseer, der sætter fokus på landets kultur og natur. Samtidskunst i form af kunstudstillinger, teater og performances er i centrum i byernes kulturhuse.

 

Tupilakker i alle afskygninger, konebåde, kajakker, dragter og jagtredskaber er blandt de effekter, der afspejler grønlændernes levevilkår og kultur. I Nanortalik ligger for eksempel verdens ældste konebåd fra omkring 1140. Den blev fundet af polarforsker og kunstner Eigil Knuth i Nordgrønland i 1948.

 

I Ilulissat findes to museer. Det ene et kunstmuseum, der rummer flere end 100 malerier af Grønlands. Den mest kendte maler er Emanuel A. Petersen. Det andet seværdige museum er Knud Rasmussens fødehjem. Også Nuuks museer er et besøg værd. Grønlands Nationalmuseum og Arkiv huser blandt andet de berømte arktiske mumier og kunstmuseet med mere end 3.000 billeder og 400 figurer i tand, træ og fedtsten

VIDSTE DU AT


I Ilulissat udstiller WOG kunsthåndværk fra lokale kunstnere. Værkerne er fremstillet af bl.a. sælklør, rensdyrtak, moskushorn og fedtsten. Hver især beskriver de traditioner og historie.
Produkter fra hvidhval, hvalros og vågehval kræver eksporttilladelse – et CITES-bevis, som udleveres ved køb.
I tilknytning til flere af museerne ligger de særlige tørvehuse, som har huset grønlændere helt op til midten af 50'erne.
Internetboghandlen Atuagkat tilbyder bøger om grønlandsk kunst.
I Qasigiannguit ligger Grønlands ældste hus fra 1734, der nu fungerer som byens museum.

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du opleve museer og kunst

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.