Maniitsoq

Maniitsoq betyder på dansk ’det ujævne sted’, og det er en glimrende karakteristik af byens mange klippehøje og småfjeld, der breder sig ud over flere små øer. Maniitsoq er blevet døbt til ’Grønlands Venedig’, da det ligger i et skærgårdsområde gennemskåret af små kanaler. Kigger man ud over kanalernes vuggende joller og både, ja, så synes der pludselig kun kort vej til Venedig. Det siger sig selv, at en sejltur her er både udfordrende og et must.

Maniitsoq er beriget med et vildt dyreliv med masser af fisk og vildt. Indimellem kommer en flok pukkelhvaler ganske tæt på kysten og fører sig frem. Besøger I området mellem april og november, tør vi næsten love hvalgaranti. Hvalsafari i Grønland giver dig mulighed for at komme tæt på pukkelhvalerne i en overdådig oplevelse med båd.

Oplevelser i Maniitsoq

Maniitsoq er et paradis for naturelskere, der også kan lide at stå på ski. Byen ligger på en ø, og breder sig ud over flere mindre øer, der bindes sammen af broer.

 

Sommer hvid

Et afgørende kendetegn ved Maniitsoq er heli-skiing i absolut verdensklasse. Spænd skistøvlerne på, hop ind i en af Air Greenlands små helikoptere, flyv op til toppen og ned ad områdets stejle, jomfruelige pister, der giver en betagende udsigt over havet og strålende blå fjorde. Hvis du foretrækker langrend fra forår til midt på sommeren, så er Apussuit-gletsjeren ideel. Du kan benytte dig af et tilbud om at blive trukket med snescooter op til toppen af den 1.133 meter høje gletsjer. Vælg dine egne ruter ned igen. Hvis du ikke når at se alt på en dag, så anbefaler vi en overnatning på et af områdets to gæstehuse. Apussuit Ski Center ligger omkring 25 km øst for Maniitsoq

Gode historier i tre bygninger

Kunstmuseet har en omfattende udstilling med maleri og skulpturer produceret af lokale kunstnere og af Aage Gitz-Johansen, der skildrer grønlandsk kultur, sagn og sagaer i sine værker. De to andre museumsbygninger rummer et fiskerimuseum og et kulturhistorisk museum med masser til at vække appetit hos alle interesserede i arkæologi.

Oplevelser i Maniitsoq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Sukkertoppen er en oversættelse af det hollandske Zuikerbrood, som området i tidernes morgen blev døbt af hollandske hvalfangere.
Maniitsoq er paradis for lystfiskere. Du behøver ikke være en dreven lystfisker for at få en ørred i 1-3 kg klassen på krogen. Fra juni til september er der næsten garant for gevinst.
Greenland by Topas arrangerer turer som du ikke kan finde andre steder i Grønland. Indlandsisen, Moskusser, hvaler, forladte bygder, hundeslæde- og vandreture.
Kunstneren Aka Høegh har sammen med skindsyerske Martha Biilman fra Maniitsoq udsmykket byens kirke, som er fra 1981.
Byen er et paradis for kajakfolket, da området er perfekt til sejlads med kajak. Gode landingssteder og fjorde – og frem for alt læ.

FAKTA


Grønlands sjette største by

Hed før også Sukkertoppen

ca. 2600 indbyggere

Grundlagt i 1755

Har tre bygder

På en klippeø i den vestgrønlandske skærgård

The Whale Skeliton. Photo By Aningaaq Rosing Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind