Qasigiannguit

Det vigtigste tegn i Qasigiannguit er det 450 meter høje bjerg, som er smukt, men som også kan give en kraftig fønvind fra syd. Heldigvis er det sjældent, at der er en sådan vind.

Det er varmere om sommeren end andre steder i Grønland, da byen ligger ved en fjord og er "beskyttet" af bjerge.

 

Der er flere måder at komme til Qasigiannguit. Om sommeren kan man sejle med båd eller kystskib. Om vinteren bruger man helikopter, hvis havet er frosset helt til , så bådene ikke kan komme igennem.

Oplevelser i Qasigiannguit

Museum 

Qasigiannguit museum har flere udstillinger året rundt. Hele vejen fra den 4500 år gamle Saqqaq-kultur til nutidens inuits oprindelige folk, om den grønlandske kultur og erhvervsudviklingen.

Museet har også forskellige projekter, f.eks. udstilling af fiskeudstyr. Der er et nyere tørvehus fra Thule-kulturen i nærheden af heliporten, som du kan udforske.

Du kan også prøve kajaksejlads og bueskydning i sommerperioden på bestemte datoer, som også arrangeres af museet.

 

Projekt Levende bygd

Et af de mest unikke udstilling i Grønland kan findes i Qasigiannguit museum, hvor man om sommeren kan se “Projekt Levende Bygd”. Her kan du opleve at de frivillige på museet er iført traditionelt tøj og bringer de gamle levemåder til livs.

 

Kulunnguaq Race

Kulunnguaq Race arrangeres hvert år om sommeren. Løbet foregår på stier, hvor du kan løbe forskellige distancer fra 2 kilometer op til 24 kilometer. Hver distance har sit eget startpunkt, og afhængigt af hvilket startpunkt du vælger, kan det være, at du først bliver sejlet til startpunktet og derefter sejler til Qasigiannguit.

Der er normalt musikarrangementer og underholdning efter løbet.

 

Dyrelivet

Qasigiannguit er rig på dyr, moskusokser, karibusser, ørreder, gæs, sæler og ptarmigans er en af de gode fangster.

Når moskusoksen fælder sin uld af i naturen, er det let at indsamle ulden med hænderne, hvilket kan være en autentisk oplevelse.

Udflugter

Qasigiannguit er en del af fastlandet, hvilket giver mange muligheder for at udforske det store baglandskab ved at vandre, ved at kører med snescooter eller hundeslæde. Det mest unikke, du kan opleve, er en 2 eller 3 dages hundeslædetur. Et af de populære steder at besøge er Tasiusaq med et hus, hvor du kan overnatte.

 

En af mulighederne for vandreture er 2 dages vandretur til den lille landsby Ilimanaq, og hvis du er heldig, kan du måske se det betagende dyreliv på din vej til Ilimanaq.

 

Moskussafari er bland en af de mange oplevelser du kan få i Qasigiannguit, udover vandreture, hvalsafari og hundeslædekørsel. Du kan også kom helt tæt på de grønlandske hunde, med en guide eller ved hjælp fra en lokal der fortæller om hvordan man bruger de lokale hunde.  

 

Du kan nemt sejle fra Qasigiannguit til andre destinationer og turistattraktioner. Du kan sejle rundt om Diskobay, sejle til andre byer, til gletsjeren eller på hvalsafari med båd. Der er mange muligheder at vælge imellem.

 

Nordlys

Nordlys kan ses om efteråret, indtil solen tager over om sommeren. Nordlyset giver et smukt lys over byen Qasigiannguit, som du bør opleve. Gå på opdagelse eller tag dit eget kamera med og fang det storslåede nordlys bag den høje bjerg.

VIDSTE DU AT


Der findes 2 efterskoler i Grønland. Den ene er Villads Villadsen efterskolen, som befinder sig i Qasigiannguit, hvor der er plads til 80 elever. Den anden ligger i Maniitsoq.

Qasigiannguit er Grønlands næstældste by

Bygningen som er Qasigiannguit museum er byens ældste europæiske bygninger, der stammer fra byens grundlæggelse som koloni i første halvdel af 1700-tallet.

FAKTA


Qasigiannguit blev grundlagt i 1734, og der er omkring 1080 indbyggere.

Byen hed tidligere Christianshåb, til ære for kong Christian VI af Danmark

Qasigiannguit hører under Kommuni Qeqertalik.

Herd Of Musk Oxen, Summer. Photo Magnus Elander, Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind