Isortoq

Isortoq ligger omkring 100 km west fra Tasiilaq på Grønlands østkyst. For dem der krydser indlandsisen, er bygden noget særligt. Hvis du kommer fra vest, er bygden det første bebyggede område som du møder efter over 600 km med is. Isortoq er ofte slutpunktet for ekspeditioner over indlandsisen, fordi det er tæt på iskappen.

Isortoq betyder det tågede hav, da man i gamle dage sagde, at der var så meget tåge ved vandet, at kajakroeren ikke kunne se sin egen pagaj, når han dyppede den i vandet.

Oplevelser i Isortoq

Området for de hårdføre

Isortoq er placeret blot fem kilometer fra indlandsisen begyndelse. Der er der ingen fjelde til at give læ til de små huse fra storme, som rammer området, og du får et klart billede af, hvad inuitterne var oppe imod i den ofte nådesløse artiske natur. Dog er der en god grund til grundlæggelsen af bygden der, da området giver god jagtmuligheder.

 

De mange øer, fjorde og bugter kombineret med en god portion isflager og store isbjerge gør området til et paradis for sæler og andre vilde dyr.

Tag til bygden, hvor nogle af grønlands mest hårdføre jægere og hundeopdrættere er dannet, som er forudsætningen for overlevelse både i dag, men også førhen.

FAKTA


Isortoq er Tasiilaqs mindste bygd

5 kilometer fra Indlandsisen

Mange ekspeditioner begynder her

Isortoq betyder "det tågede hav"

Har gode jagtområder

Har omkring 70 indbyggere

Ice Crystals Looking Like Flowers Adam Lyberth, Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind