Qaqortoq

Byen er Sydgrønlands centrum for uddannelse, handel og erhverv og et populært mål for krydstogtskibe, der lægger til i stigende tal. Byen vokser og breder sig op ad fjeldsiderne med sine karakteristiske huse, som afsætter kønne, kulørte farveklatter på en baggrund, der ændrer sig med vejr og vind. For den rejsende ad søvejen er det et syn, der brænder sig fast.

Oplevelser i Qaqortoq

Sten og menneske

På turen rundt i byen, skal I være opmærksomme på 31forskellige skulpturer, fritstående eller mejslet ind i klipperne af lokale og nordiske kunstnere. Et udendørs skulpturgalleri af format. Vor Frelser Kirke fra 1832 og de to museer er også værd at besøge. Er vejret ikke til pels, så vær sikker på, at det bliver det, hvis I lægger vejen forbi Great Greenland Furhouse. Meld jer som besøgende og få et indblik i, hvordan bl.a. sælskind forarbejdes til fantastiske produkter.

 

På Torvet

Torvepladsen med det rislende springvand samler på mennesker, der tager en kærkommen pause med en kop kaffe. Et par timer i solen gør underværker, mens børnene fisker ørreder i elven. Kryds fiske-eldoradoet og besøg Brættet med alskens tilbud på kød og friske grøntsager.

Nordboernes flagskib

En times sejlads fra byen ligger Hvalsø Kirke. Tilbage er ruinerne af et imponerende bygningsværk, der vidner om nordboernes storhedstid for 1000 år siden. Kirkeruinen er den bedst bevarede nordboruin, og skriftlige kilder fortæller, at nordboerne senest gjorde brug af kirken til et bryllup i 1408.

 

Søbad

Har I is i maven eller ønsker at få det, så anbefaler vi en badetur til Tasersuaq søen, der ligger lidt vest for byen. Her kan I bade, sejle i kajak eller vandre søen rundt. Tag en afstikker til Saqqaarsik – Storefjeld – og nyd udsigten over byen og fjordene.

Oplevelser i Qaqortoq

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Hold varmen i naturskabte vandhuller fyldt med 38 grader varmt vand med udsigt til drivende isfjelde. De varme kilder ved Uunartoq findes en times sejlads fra Qaqortoq.

Qaqortoq er et centralt trafikalt knudepunkt for krydstogtskibe.

Hvem siger at tomater, agurker og jordbær ikke kan gro i Grønland? Besøg landbrugsforsøgsstationen Upernaviarsuk og kik ind i drivhusene.

Vandreferie, hotelferie og kystsejlads. Kontakt Grønlands Rejsebureau og hør om mulighederne.

Byens telemuseum viser Grønlands telekommunikationshistorie helt tilbage fra kajakpost til Internet.

Whale Art By Aka Høegh, Qaqortoq. Photo Peter Lindstrom , Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind