Aasiaat

Grønlands femte største by ligger i den sydlige del af Diskobugten i et smukt skærgårdsområde, hvor det vrimler med fugle og gode muligheder for at komme tæt på pukkel- og vågehvaler. Med god grund var området i 1700-tallet centrum for europæisk hvalfangst. I dag fanges hvaler i mindre målestok og flere arter er totalfredede. 

Oplevelser i Aasiaat

Snyd ikke dig selv for en bådtur med en erfaren skipper! Sommermånederne er de bedste, det gælder også for ture i båd eller kajak rundt i skærgården. Besøger du Aasiaat om vinteren, er det oplagt at bruge energi på de præparerede langrendsløjper. Alternativt er snescootere og hundeslæder til rådighed for dig, som kan lide at nyde uden at slide. 

 

Et landskab som skal opleves

Naturen er ubeskrivelig, den skal opleves. Nyd en ferie i de tusind øers land som er fyldt med fugle og hvaler. Her er der mulighed for at tage på bådtur og opleve hvalerne. Andre muligheder til vands er kajaksejlads, hvor du kan padle rundt i de små kanaler mellem de mange øer eller fiskeri, som er en del af de hverdagslivet i Aasiaat.

Når du har set dig mæt i naturen, anbefaler vi en udflugt til den gamle bydel og se de farverige huse med museet og forsamlingshuset, der kan brillere med 24 malerier af kunstmaleren Per Kirkeby. Museet emmer af historie. Det er indrettet i den gamle kolonibestyrerbolig, og det er her, du blandt andet finder fund tilbage fra de palæo-eksimoiske kulturer og Dorset I og II.

Det var Hans Egedes søn, Niels Rasch Egede, der i 1759 grundlagde Aasiaat. Formålet var blandt andet at hindre de europæiske - især hollandske - hvalfangere i at rejse ind på vestkysten med deres tendens til tuskhandleri.

Byen er driftig, der er uddannelsesinstitutioner, skibsværft og et erhvervsliv, der er domineret af fiskeri. Efter en tur i naturen anbefaler vi en kop dampende varm kaffe på café, Sømandshjemmet eller under åben himmel.

Oplevelser i Aasiaat

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Aasiaat er et paradis for kajakroere. Skærgården byder på læ, roligt vand og masser af gode steder at gå i land. Overnat i telt eller fangsthytter.
Har I gode ben? Så løb en maraton i Aasiaat i juni måned. Løbet - Aasiaat Midnight Sun Marathon – tilbyder 42 km i kuperet terræn, midnatssol og mageløs udsigt til hvaler og isfjelde. Slut af med fest og dans sammen med byens borgere.
Aasiaat er Nordgrønlands uddannelsescentrum med blandt andet et gymnasium og en handicapskole.
Spis ude eller inde! Er der frost i næsen og røde øren, så byder byens restauranter og Sømandshjemmet på velsmagende lækkerier fra køkkenet.

FAKTA


Grønlands femte største by

Byen hed tidligere Egedesminde

Der bor 3.073 indbyggere

Byen har to bygder

Aasiaat blev grundlagt i 1759

Aasiaat igger på det sydvestlige hjørne af Diskobugten

Locals In Frozen Harbour, Aasiaat. Photo Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind