Lystfiskeri i Grønland

Er du til kroge, spinnere og fisk i alverdens størrelser? Lystfiskeri er en helårsfornøjelse, du kan opleve mange steder Grønland rundt. Er du på jagt efter en fiskeoplevelse ud over det sædvanlige, så er lystfiskeri i Grønland helt sikkert noget for dig!

Lyst til fisk? Ørredfiskeri i Grønland

Grønlands ørredfiskeri er for dig, der gerne vil have en vildmarksoplevelse i en afsondret fjelddal med uberørte elve. Hele sommeren har du mulighed for at få en fed og flot fjeldørred på krogen. I juni trækker fisken fra elve og søer så småt ud til fjordene for at spise sig mætte, før den vender tilbage i løbet af august. Ved kysterne skal du bruge spinner og blik, i elvene spinner og flue.

 

Ørredfiskeri i Vestgrønland
Besøger du Sisimiut, Maniitsoq eller Kangerlussuaq har du rig mulighed for lystfiskeri i uberørte elve, hvor der ofte ikke er mere end 6 til 12 fiskere ad gangen. Fiskedestinationerne er vildmarksoplevelser, der kan nås med fly eller båd.

 

Fiskeri i Sydgrønland
Besøger du Sydgrønland, er du garanteret fjeldørred i massevis. Med elve, der er rige på fjeldørred er Sydgrønland blevet kendt som Grønlands spisekammer. Ved Eriksfjord (Tunulliarfik) finder du fra midt juli til september de optimale forhold for fluefiskeri og spinnefiskeri i Grønland.

 

Lystfiskeri efter ørreder
Generelt kan man sige, at ørrederne er lige der, hvor der er mest føde. Der, hvor vandet er dybt nok til at dække rygfinnerne, og hvor vandet er forholdsvis stillestående. Mellem små øer, ved strømsteder og fjordmundinger i små vige og bugter, står ørreden i læ for strømmen og nærmest venter på at blive pirket til af dig.

Fluefiskeri efter fjeldørred i Grønland

Har du lyst til at prøve kræfter med fluefiskeri efter den lækre grønlandske fjeldørred? Så er der rig mulighed for det i Grønland! Floderne i Grønland er oftest uberørte og har krystalklart vand, der gør synsfiskeri muligt. Ligesom ved lystfiskeri er fluefiskeri en kort men spændende sæson, der stækker sig over sommermånederne i Grønland. En fluefisketur kan strække sig over flere dage, men kan også blot være en dagstur, hvis du ønsker det.

 

Hvad er Synsfiskeri?
Synsfiskeri er simpelthen at man fisker efter synlige fisk. Der er en helt særlig spænding ved synsfiskeri, da du her nærmest skal snige dig ind på fisken med din flue. Det, der gør synsfiskeri både udfordrende og spændende, er det faktum, at du kan se fisken, men den kan også se dig, så du skal være en rolig og dygtig lystfisker for at dyrke synsfiskeri.

På dybt vand i Grønland

Havet bugner med fisk. Stig ombord på en båd, og kom ud til dybder på mellem 100 og 300 meter. Prøv lystfiskeri fra en båd og oplev en ubeskrivelig følelse når flyndere, hellefisk, rødfisk eller havkat hales ind over rælingen. Rødfisk i de grønlandske farvande er de rene krabater. De bliver op til en meter lange, og vægten kan nå op på 15 kg. De står ofte i stimer, så har du først en på krogen, er der flere i vente. Du kan også fiske efter mere konventionelle fisk som torsk eller hellefisk. Hvis du finder det rette fiskested, kan du hurtigt få en grønlandsk torsk på krogen, og så er middagen reddet.

Isfiskeri i Grønland

Når temperaturen bevæger sig under frysepunktet og vandet krystalliserer sig til et tykt lag is, bliver Grønlands fjorde til et sneeventyr oplagt til isfiskeri. Isfiskeri er en ganske særlig oplevelse, når du selv – eller den grønlandske fisker – trækker hellefisk op fra det dybe hav under isen. Tag med fiskeren ud og prøv kræfter med fiskeri under tyk is. Isfiskeri i Grønland er muligt fra januar til april, det er vigtigt at du har det rigtige udstyr med og varmt tøj, da det hurtigt kan blive en kold fornøjelse i de grønlandske vintermåneder.

 

Traditionen bag isfiskeri
Isfiskeri er en af de ældste traditioner i Grønland og har siden tidernes morgen været en væsentlig del af grønlændernes livsstil. At tage på isfiskeri i Grønland er en unik mulighed for dig, der ønsker at opleve traditionel grønlandsk kultur og samtidig fange en fisk eller ti. Særligt Nordgrønland er optimalt for isfiskeri. Langs vestkysten fra Qaanaaq til Uummannaq, Ilulissat, Sisimiut, Kangerlussuaq og hele vejlen til Nuuk, og i Østgrønland har du fra januar til april mulighed for at prøve kræfterne af med isfiskeri. Hver destination griber isfiskeri an på sin egen måde, og der er derfor et hav af unikke oplevelser der venter på dig.

VIDSTE DU AT


Tilbered fisken på ægte grønlandsk maner; ryg den med lyng eller kog den i gryde over bål. Anrettes på en sten og bestikket er lige ved hånden.
Lystfiskeri i Grønland foregår året rundt.
Vores partner World Of Greenland - Arctic Circle (WOGAC) arrangerer fisketure præcis efter dine behov.
Fisketegn fås på det lokale posthus eller turistbureau.

Fiskeregler i Grønland

For at fiske i Grønland skal man have et fisketegn. Et fisketegn fås nemmest på posthuse, hvor du blot skal udfylde et ark, der herefter fungerer som dit fisketegn. Prisen er:

  • 75 kr. for et 24-timers fisketegn
  • 200 kr. for et 7-dages fisketegn
  • 500 kr. for en måneds fisketegn.


Du kan læse mere om reglerne her.

 

Lyder lystfiskeri, fluefiskeri eller isfiskeri i Grønland som noget for dig?

Gå tilbage til forsiden

Book din rejse

Book din oplevelse her:

Thumbnail (1)

Arctic Excursions

Arctic Excursions er en del af Greenland Travel. Vi har Grønland i vores DNA og har base i Nuuk og København. Arctic Excursions er en platform for både større og mindre turoperatører i Grønland, så turismen kan komme alle til gode. Se turoperatørernes brede udvalg af ture på vores hjemmeside og få en oplevelse for livet. 

Her kan du lystfiske

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Andre oplevelser i Grønland

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.