Upernavik

Med hele 100 øer er Upernavik området perfekt til en ferie med kajak og pagaj. Her er læ, spejlblankt vand, hvide vægge og i det hele taget en natur uden sidestykke. Du kan padle fra bygd til bygd. Fra juli til august tager indbyggerne imod med åbne arme. Det dybfrosne vand begynder først at smelte i juni.

Oplevelser i Upernavik

Farver på første klasse

Husene er malet i de kønneste farver, og når solen bryder frem, ser vi dem i nyt lys, efterhånden som dagen skrider frem. Præcis som fjelde og isbjerge ændrer farve henover året.

Det er som bekendt ikke vejret, der er noget galt med – det er beklædningen. Med sælskindstøj og støvler i orden, så er et vinterbesøg i Upernavik en oplevelse – og det er med nordlys blafrende farvestrålende på himlen. Det er her, du lærer noget om livet med logistik som en af de største udfordringer og om sælfangst og hellefisk med langliner.

En udflugt værd

Stå op om morgenen i den hyggelige bed & breakfast, drik god varm kaffe eller te, og indtag sceneriet. Indlandsisen er storproducent af isskulpturer, som ingen kunstner har fantasi til at forme og file til. De filtreres ud i Upernavik Isfjord, majestætiske og helt deres egne. Gå en tur på kirkegården, så skal du se cementgrave og plasticblomster i alle regnbuens farver. Sådan er det, når det er umuligt at grave i frossen jord, og blomster hurtigt får alt for kolde hoveder.

 

Kulinariske input

Lad indtrykkene lejre sig i sjælen, mens du laver mad. Lad dig inspirere i den lokale butik, der har et udvalg af alt fra medisterpølse til hvalros og kutterrejer.

Oplevelser i Upernavik

Velkommen til oplevelser af den anden verden. Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.

VIDSTE DU AT


Ingen grønlandsk by uden museum – således heller ikke Upernavik, der kan bryste sig af at have verdens nordligste frilandsmuseum. Der er åbent om søndagen – og efter aftale med Upernavik Turistinformation.
Narhvaler, hvidhvaler, sæler og isbjørne er jægernes bytte i Upernavik.
Upernavik betyder forårspladsen og grænser op til Melvillebugten, der er udlagt som nationalpark. Her har fangerne fra by og bygder alene lov til at jage.

FAKTA


Grønlands næstnordligste by

Alene navnet Upernavik betyder "forårspladsen"

ca. 1100 indbyggere

Grundlagt i 1772

Har 11 bygder

På en mindre ø i Nordvestgrønland

Coast Houses In Upernavik. Photo Aningaaq Rosing Carlsen Visit Greenland

Andre destinationer

Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.

Aviser Og Magasiner Benefitcard

Læs Suluk og mange andre gratis magasiner på din rejse

Group 1445

Få dit bordingpas direkte I appen

Group 1444

Optjen lodder og vind