
Nuuk
Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.
Næste lodtrækning om et rejsegavekort på 3.000 kr. er d. 31. januar 2025
Det kan tage op til 30 sekunder for oprettelsen....
Du skal nu logge ind i portalen, med din nye bruger ved at klikke på login i højre hjørne.
Du får tilsendt en kode til din email, som du kan bruge til at ændre password.
Vi kan ikke finde denne email i systemet
Du får tilsendt en kode til din email, som du kan bruge til at ændre password.
Otte tegn, et bogstav og et tal
- et lille bogstav
- et stort bogstav
- et nummer
- et symbol
Der er sket en uventet fejl
Dit password er nu skiftet!
Flynr.
Dato
Flyselskab
Rejsetid
Afgang
Afgang
Ankomst
Ankomst
Dit reservationsnummer er på seks tegn og kan indeholde både tal og bogstaver
Udfyld gerne feltet
Reservation eksisterer ikke
Der skete en uventet fejl
Din reservation er blevet tilføjet.
Grønlands musik kommer fra hjertet, som den altid har gjort, siden de første takter blev slået med trommen. Dagens musikere bærer stolt traditionerne videre.
Foto Mads Pihl
Rap stammer muligvis fra Grønland. Den traditionelle grønlandske musik er trommedans og trommesang. En enkelt rytme fra instrumentet akkompagnerer sangen - det er rap på traditionel vis.
Trommen bestod i gamle dage af en ramme af drivtømmer. Håndtaget var spændt fast med sener eller strimler af skind. Selve trommeskindet var enten bughinde fra haj, tarme fra sæl eller væv fra isbjørnemave. Trommestikken var enten træ eller ribben fra sæl, og slaget faldt på rammen. Trommedansen var dels religiøs, dels foregik dansen nærmest som en retssag, der kunne afgøre tvister. De to uenige skiftedes til at danse og tromme, mens de gjorde deres bedste for at nedgøre hinanden psykisk. Den, der fik største bifald, vandt, præcis som i rap konkurrencer i moderne udførelse. Trommedans blev forbudt efter kristendommens indførelse, men praktiseres stadig som et kulturelt element til glæde og måske inspiration for landets gæster.
Grønlænderne sætter pris på at synge og gør det gerne i kirker og i forskellige kor over alt i byer og bygder. Ved enhver lejlighed optræder korene til fest og officielle arrangementer ofte iført den traditionelle festdragt.
Også grønlandsk polka er populært ved enhver festlig sammenkomst. Det er let at lære og som gæst i landet kan man være heldig at få lov til at prøve.
Det grønlandske unge musikliv står i fuldt flor. Julie Berthelsen, Angu og Rasmus Lyberth er kendt af mange uden for Grønlands grænser. To nye kunstnere er godt i gang med en international karriere; Nive Nielsen og Simon Lynge. Tjek dem på Spotify eller Youtube.com og i byernes musikforretninger, der har musik for enhver smag. På Atlantic Musics website er der masser af grønlandsk musik.
Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.
Nuuk
Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.
Aasiaat
Kan vi friste med skærgårdsferie i ”De tusind øers land”? Så er Aasiaat et godt udgangspunkt med sin position i den sydlige del af Diskobugten.
Kangerlussuaq
Kangerlussuaq, også kendt som Søndre Strømfjord på dansk, er meget mere end en landingsbane. Det er porten til Grønland. Her ligger naturen lige foran dig, når du stiger ud af flyet. Kangerlussuaq er blandt andet byen, hvor du lettest kommer tæt på indlandsisens enorme isvæg.
Ikerasak
Ikerasak er en bygd på en ø syd for Uummannaq. Dens placering tilbyder masser af muligheder for fiskeri og jagt hele året rundt, hvor der fanges helleflynder, malle, sæl, rensdyr og moskusoske. Man kan rejse mellem Uummannaq og Ikerasak med Air Greenlands helikopter.
Ittoqqortoormiit
Kast et blik over Ittoqqortoormiit fra flyet og se de smukke træhuse i klare røde og blå farver drysset ud over landskabet. By og nationalpark i et, tradition, kultur og natur uden lige.
Isortoq
Isortoq er placeret blot fem kilometer fra indlandsisens stejle, hårde og dramatiske begyndelse
Kullorsuaq
Kullorsuaq betyder "den store tommelfinger"er, og er anset som en af de mest traditionelle bygder i Grønland. Bestil din rejse her!
Kulusuk
Kulusuk er både en ø og en bygd i den østgrønlandske skærgård. Her hersker som regel altid aktivitet og travlhed – og det på den gode måde. Hundene skal fodres, sælskindene skal renses, og fangstredskaberne skal gøres klar til turen i morgen, hvis vejret altså vil.
Aappilattoq (Upernavik)
Aappilattoq kan oversættes til "det røde fjeld" og er en bygd tilknyttet til Upernavik i den nordvestlige region af Grønland. På grund af det mildere vejr betyder det, at vandet ved Aappilattoq er fri for is næsten hele året rundt, selv i vintermånederne.
Sisimiut
Sisimiut er et eksempel på en moderne by med et opland, der i den grad tiltrækker mennesker med hang til frisk luft og fysiske udfordringer.
Kangersuatsiaq
Kangersuatsiaq har en attraktiv placering og er kendt for dens smukke og velbevarede huse.
Maniitsoq
Maniitsoq, også kaldt Sukkertoppen, er et paradis for naturelskere, der også kan lide at stå på ski. Byen ligger på en ø og breder sig ud over flere mindre øer, der bindes sammen af broer. Maniitsoq bliver derfor også kaldt Grønlands Venedig, da det ligger i et skærgårdsområde gennemskåret af små kanaler.
Kuummiut
Kuummiut er placeret på Grønlands østkyst og er en af de mest attraktive bygder i landet. Bygden er den eneste på Grønlands østkyst der har en fiskefabrik, hvoraf en af grundene er, at havnen ofte er fri for is i løbet af vinteren.
Nanortalik
Is i maven? Nanortalik er et mekka for bjergbestigere, kajakroere og vandrefolk, der vil gå lige til kanten. Og måske er der chance for at møde isbjørne.
Narsaq
Ved foden af fjeldet Qaqqarsuaq ligger Narsaq, den unge by på den grønne slette. Et godt udgangspunkt for en rundrejse i Sydgrønland.
Narsarsuaq
I en afstand af kun ni kilometer fra lufthavnen finder I indlandsisen. Tag en tur til det kæmpe ismassiv eller kom tæt på nordboerne i Erik den Rødes langgård.
Niaqornat
Niaqornat ligger på nordkysten af vidstrakte Nuusuaq halvø, som deler Diskobugten og Uummannaq Fjord. Befolkningen er afhængige af jagt og fiskeri, og der er talrige forskellige dyrearter i området.
Nuussuaq (Upernavik)
Nuussuaq ligger i den nordvestlige del af halvøen af samme navn omkring 200 kilometer nord fra Upernavik. Dog er det ikke den samme Nuusuaq halvø som grænser op til Diskobugten.
Paamiut
Syd for Nuuk ligger Paamiut, der om sommeren har et trækplaster, kun få andre byer har i Grønland; en sandstrand med udsigt til indlandsisen.
Pituffik (Thule)
Pituffik (Pituffik Space Base) er en amerikansk militærbase, hvilket betyder, at der er særlige regler omkring ophold ved basen og også ved gennemrejse
Ilulissat
At stå ved fjorden og iagttage isfjeldene sejle majestætisk forbi løfter livet op i første division. Ilulissats Isfjord er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Ilulissat, også kaldt Jakobshavn, er Grønlands tredjestørste by, og i dette paradis af isfjelde venter der betagende oplevelser, du sent vil glemme.
Qaanaaq
Grønlands nordligste by. Den ligner ingen andre grønlandske byer, som den ligger der og skråner fladt ned mod havet. Her er snorlige veje, hvor de små huse ligger på række.
Saattut
Besøg Saattut er og betragt de høje bjerge med stejle skråninger.
Qaqortoq
Hovedby i Sydgrønland, hjemsted for unge studerende og indehaver af prædikatet ”en af Grønlands mest charmerende og smukke byer”.
Saqqaq
Saqqaq betyder "den solrige side" hvilket ikke er et tilfælde!
Qaarsut
Tag på ægte bygdebesøg eller lad Qaarsut være afsæt til oplevelser i Uummannaq eller ture længere nordpå. Er I til historie og inuitkultur, så besøg bopladen Qilakitsoq.
Savissivik
Savissivik er blandt mange spændende destinationer Air Greenland tilbyder rejser til.
Sermiligaaq
Sermiligaaq har en attraktiv placering på en halvø ved Grønlands østkyst omkring 100 kilometer nord for Tasiilaq.
Siorapaluk
Siorapaluk er den nordligste civile bygd i Grønland - og i hele verden ifølge mange. Bygden er opkaldt efter den lille strand som bygden vender mod
Tasiilaq
Tasiilaq ligger på en fjeldskråning ved en indsø nær Sermilik omkranset af stejle, sneklædte tinder. Alene af den grund er byen et besøg værd.
Tasiusaq (Upernavik)
Tasiusaq ligger er 71 kilometer nord for Upernavik i Qaasuitsup kommune. Jagt og fiskeri er de primære erhverv i bygden, og fangsten går til den lokale fiskefabrik.
Tiniteqilaaq
Tiniteqilaaq er én af de spændende destinationer du kan rejse til i Grønland. Her kan du opleve Isfjorde.
Upernavik
72 grader nord, narhvaler, hvidhvaler, isbjørne, verdens største fuglefjeld og sommer med sol døgnet rundt. Vi garanterer for en anderledes ferie!
Upernavik Kujalleq
Upernavik Kujalleq, som tidligere har været kendt som 'Søndre Upernavik', og er den sydligst beliggende bygd i øhavet omkring Upernavik.
Uummannaq
Ummannaq, tidligere stavet Umanak, er Grønlands hjerte. Mange påstår, at Uummannaq er Grønlands smukkeste plet med sine stejle fjorde og isfjelde. Det afhænger af øjet, der ser og sjælen, der bærer oplevelserne med sig. Uummannaq betyder oplivende og byen har fået sit navn efter det høje hjerteformede fjeld der ligger bag byen.
Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.