
Nuuk
Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.
Næste lodtrækning om et rejsegavekort på 3.000 kr. er d. 31. januar 2025
Det kan tage op til 30 sekunder for oprettelsen....
Du skal nu logge ind i portalen, med din nye bruger ved at klikke på login i højre hjørne.
Du får tilsendt en kode til din email, som du kan bruge til at ændre password.
Vi kan ikke finde denne email i systemet
Du får tilsendt en kode til din email, som du kan bruge til at ændre password.
Otte tegn, et bogstav og et tal
- et lille bogstav
- et stort bogstav
- et nummer
- et symbol
Der er sket en uventet fejl
Dit password er nu skiftet!
Flynr.
Dato
Flyselskab
Rejsetid
Afgang
Afgang
Ankomst
Ankomst
Dit reservationsnummer er på seks tegn og kan indeholde både tal og bogstaver
Udfyld gerne feltet
Reservation eksisterer ikke
Der skete en uventet fejl
Din reservation er blevet tilføjet.
De kom fra nord, de kom fra syd. En fortid, der rækker 4.500 år tilbage sætter spor, der lever i kultur, sagn, myter og mennesker.
Foto Aningaaq R. Carlsen
De kom langvejs fra, de første grønlændere; de første for 4.500 år siden. Oprindeligt var de et nomadefolk, der bevægede sig efter fangstmulighederne fra Mongoliet til Alaska, videre over Canada til Grønland via Nares Stræde. Hvor længe de førte slægterne videre, ved vi ikke. Dog er det sikkert, at Grønland i flere perioder op til 900-1000 e.Kr. har været ubeboet. Grønlænderne i dag stammer formentlig fra den seneste indvandring omkring år 1000.
Sideløbende med den sidste indvandring fra vest, nåede nordboerne frem til Sydgrønland anført af islændingen Erik den Røde. Han var landsforvist, brugte sin tid til søs og efter 982, hvor han opdagede det frodige Grønland, anløb der de følgende år adskillige skibe på kysten med islændinge, der slog sig ned i bunden af de lange fjorde. Her var der - og er der - frugtbare sletter til gavn for dyr og mennesker, og de strækker sig, så langt øjet rækker.
Foto Aningaaq R. Carlsen
Foto Mads Pihl
Nordboerne efterlod sig gårdanlæg, stalde og kirker. Blot 20 minutters sejlads fra Narsarsuaq finder I en rekonstruktion af Erik den Rødes gård og Tjodhildes kirke - den første kristne kirke på det amerikanske kontinent. Overalt i Sydgrønland fortæller ruiner om nordboernes storhedstid. Da samfundet var størst, boede her 6.000 mennesker. Den velbevarede Hvalsø Kirkeruin fra 1300-tallet og bispesædet Gardar ved Igaliku er også et besøg værd.
I skal aldrig gå langt for at støde på Grønlands fortid. Husruiner, grave, rævefælder og bebyggelser som for eksempel Sermermiutdalen lidt uden for Ilulissat. I alle byer findes et museum, der giver et fornemt indblik i fortiden på netop dette sted. Sten- og benredskaber, amuletter og beklædning. I Nuuk er et besøg på Nationalmuseet et must. Her findes en samling velbevarede mumier fra omkring 1475.
I de store byer er en kulturhistorisk vandring med guide en god idé, og den nyere historie er værd at snuse til, f.eks. i Ilulissat, hvor I kan se Knud Rasmussens fødehjem, brættet og Zionskirken. Træk fortiden ind i en moderne nutid og fordøj oplevelserne med en kop kaffe i en af byens caféer.
Grønland er fuld af overraskelser, smukke landskaber og storslåede oplevelser. Find din næste drømmedestination herunder.
Nuuk
Storby, højhuse, hygge, kultur, rock, gourmetrestauranter, caféer, modeforretninger, kunst, nationalmuseum og universitet - præcis sådan skal en hovedstad være.
Narsaq
Ved foden af fjeldet Qaqqarsuaq ligger Narsaq, den unge by på den grønne slette. Et godt udgangspunkt for en rundrejse i Sydgrønland.
Tasiilaq
Tasiilaq ligger på en fjeldskråning ved en indsø nær Sermilik omkranset af stejle, sneklædte tinder. Alene af den grund er byen et besøg værd.
Narsarsuaq
I en afstand af kun ni kilometer fra lufthavnen finder I indlandsisen. Tag en tur til det kæmpe ismassiv eller kom tæt på nordboerne i Erik den Rødes langgård.
Qaqortoq
Hovedby i Sydgrønland, hjemsted for unge studerende og indehaver af prædikatet ”en af Grønlands mest charmerende og smukke byer”.
Aasiaat
Kan vi friste med skærgårdsferie i ”De tusind øers land”? Så er Aasiaat et godt udgangspunkt med sin position i den sydlige del af Diskobugten.
Sisimiut
Sisimiut er et eksempel på en moderne by med et opland, der i den grad tiltrækker mennesker med hang til frisk luft og fysiske udfordringer.
Maniitsoq
Maniitsoq, også kaldt Sukkertoppen, er et paradis for naturelskere, der også kan lide at stå på ski. Byen ligger på en ø og breder sig ud over flere mindre øer, der bindes sammen af broer. Maniitsoq bliver derfor også kaldt Grønlands Venedig, da det ligger i et skærgårdsområde gennemskåret af små kanaler.
Ilulissat
At stå ved fjorden og iagttage isfjeldene sejle majestætisk forbi løfter livet op i første division. Ilulissats Isfjord er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Ilulissat, også kaldt Jakobshavn, er Grønlands tredjestørste by, og i dette paradis af isfjelde venter der betagende oplevelser, du sent vil glemme.
Velkommen til oplevelser af den anden verden. Hvor ellers finder man sne, is, fjelde, hav og hvaler tæt på grønne sletter med kartoffelmarker? Gå på opdagelse på efter nye spændende oplevelser lige her.