1865

Emballering

Korrekt emballering

For at vi kan give dig en smidig og effektiv service, skal vi bede dig om at overholde følgende kriterier for emballering af luftfragtforsendelser.

 

I overensstemmelse med internationale regler skal indholdet af hvert parti være forsvarligt emballeret til flytransport for at sikre, at de kan gennemføres sikkert med almindelig håndtering og for ikke at skade personer, varer, fly eller dine varer.

 

Følgende faktorer kan have betydning for, om din luftfragt er korrekt emballeret og således kan blive sendt afsted med Air Greenland:

  • Indholdet af din fragt
  • Hvor stærk emballeringen er
  • Om den er lukket forsvarligt i top og bund
  • Om det skal fragtes med fastvinget fly eller helikoptertransport

Her er nogle generelle retningslinjer, som vil hjælpe dig med at forberede din forsendelse

Tunge og ualmindeligt formede genstande af f.eks. jern kan muligvis forårsage beskadigelse på andet gods eller på luftfartøjet. Det gælder jern og metaldele med spidse ender eller skarpe kanter. Disse skal dækkes med beskyttende overpakning, så andre forsendelser ikke beskadiges.

 

Frysegods skal være pakket således, at det ikke tør op ved normal transport. Det skal også være dybfrosset ved indlevering, og der skal sættes frysegods etiketter/mærkater/tape på synlige steder. I fragtterminalerne i Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq er der fryserum.

 

Kølegods (grøntsager/mælkeprodukter) skal være pakket således, at det kan tåle at blive udsat for frostgrader i vintermånederne. Fragtterminalerne i Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq har alle kølefaciliteter.

 

Små forsendelser, som f.eks. USB stick, nøgler, CD-ROM og andet småt skal pakkes ind i store boblekuverter, eller i små papkasser.

 

Al elektronik, såsom TV, bærbare computere, mobiltelefoner, hårde hvidevarer og lignende, skal helst være emballeret i original emballage. Er der Lithium Batterier i disse skal dette oplyses ved indleveringen.

 

Forsendelser i almindelige flyttekasser, skal emballeres og fores, så de ikke beskadiger sig selv ved at rasle rundt inde i kassen. Spar ikke på fyldet, da det beskytter dine forsendelser.

 

Møbler, såsom sofa, sofabord, stole skal dækkes med et tykt beskyttende lag, så de ikke kan beskadiges. F.eks. med flere lag af bølgepap eller boble folie.

 

Flere forsendelser. HUSK at pakke luftfragtforsendelsen i flere små kasser, hvor emballeringen ikke må være større end en flyttekasse (mindre ville være bedre) og skal helst holdes nede i vægt pr. forsendelse, så den overholder arbejdsmiljø lovgivningen.

 

Farligt gods skal emballeres i overensstemmelse med internationale IATA regler om transport af farligt gods. Venligst kontakt din speditør for yderligere assistance.

 

Kunst/Malerier/antikviteter skal selvfølgelig skal være forsvarligt emballeret til transport, før de kan accepteres. Der kan ikke tegnes forsikring på fragtbreve, hvor indholdet er kunst, malerier eller antikviteter. Har du ønske om at forsikre din luftfragt, kan du kontakte en luftfragtspeditør til at udstede transport dokumentet AWB. De har solid erfaring med pakning og håndtering af kunst og antikviteter.