4310

onsdag den 11. september 2024


World of Greenland ændrer fokus

World of Greenland lægges sammen med Hotel Arctic i et nyt selskab – Arctic Hospitality Corporation -, og ændrer fokus. Fra maj 2025 bliver World of Greenlands primære fokus at drive og udvikle overnatningskapacitet i form af hoteller og lodges.

 

Beslutningen om at World of Greenland ikke længere skal beskæftige sig med turoperationer blev truffet i juni under et strategiseminar, og er et resultat af at antallet af turoperatører og udbydere i Ilulissat har nået et niveau, hvor World of Greenland ikke længere behøver tage del i denne del.  

 

Microsoftteams Image (280)

- Tidspunktet for at trække os ud af turoperationer er det helt rigtige. Turismen og konkurrencen på udflugtsdelen er under hastig udvikling, hvilket vi synes er meget positivt, siger administrerende direktør i Air Greenland koncernen, Jacob Nitter Sørensen og uddyber.

- Da vi købte selskabet af Topas i sin tid, var det og er stadig med henblik på at drive og udvikle lodges (hytter, red.) der kan tiltrække kunder fra hele verden. Det er en stor investering som også er med til at løfte turismen de steder hvor vi som aktør befinder os i. Vores ambition er og har hele tiden været, at tilføre flere ”reason-to-go” produkter, siger Jacob Nitter Sørensen.

 

World of Greenland, ejes af Air Greenland koncernen, som ejer og driver lodges ved Eqi-gletsjeren omkring 80 kilometer fra Ilulissat, Igloo lodge som opereres om vinteren omkring 15 kilometer fra byen samt hytter og restaurant i bygden Ilimanaq. Målgruppen er turister, der ønsker at opholde sig tæt på naturen – i komfortable hytter.   

Nyt selskab – Arctic Hospitality Corporation

Når den nye internationale landingsbane i Ilulissat åbner i 2026, øges tilgængeligheden væsentligt. Der vil komme flere turister til landet, som kræver mere sengekapacitet i byen og udvikling af destination Nordgrønland.  

 

- I dag er kapaciteten allerede så presset, at vi må indlogere kunderne i store lokaler med feltsenge i tilfælde af dårligt flyvevejr. Det er ikke godt for destinationsudviklingen. Den øgede tilgængelighed kræver handling nu så vi, sammen i partnerskab, kan udvikle destinationen, siger Jacob Nitter og fortsætter;

 

- Som et selskab der er ejet af samfundet, er vi forpligtet til at tage et medejerskab, så vi er med til at bidrage til løsningen og dermed turismeudviklingen, ikke bare af Ilulissat men destinationer i Nordgrønland. For at udnytte den erfaring og viden der er opbygget i World of Greenland, har vi besluttet at sammenlægge selskabet i et fælles selskab med Hotel Arctic under navnet; Arctic Hospitality Corporation

 

Begge selskaber, Hotel Arctic og World of Greenland, fortsætter under eget brand og opgaver, mens synergien mellem disse bliver vigtig, når det nye selskab i slutningen af september igangsætter licitation med henblik på opførelsen af nyt hotel i Ilulissat.

 

- Det er en vigtig forudsætning for at kunne skabe vækst i forbindelse med den nye lufthavn, at der tilføres mere sengekapacitet i byen og dermed en vækst der i sidste ende gavner landet, siger han tilføjer;

 

- Det er vigtigt at vi går i gang nu for at være klar til den tid, konkurrencen spidser til. Vi har én fælles interesse, at vi løfter Grønland i samarbejde med turoperatørerne i regionen. Der bliver nok at lave for os alle, forsikrer Jacob Nitter Sørensen.

Faktaboks


World of Greenland i dag

Forretningsgrundlag er i dag drift af Lodges, salg af udflugter (både egenproducerede udflugter og udflugter der købes af lokale leverandører), cafedrift (tørvehytten) og salg af souvenir.

World of Greenland fra maj 2025

Drift af Lodges og partnerskaber omkring transport til og fra samt oplevelsesprodukter i forbindelse med Lodges og øget fokus på udvikling i andre dele af Grønland.