4357

torsdag den 17. oktober 2024


Air Greenland og Icelandair indgår samarbejdsaftale

Air Greenland har netop indgået aftale med Icelandair som vil forbinde Grønland bedre med Nordamerika og Færøerne.

Air Greenlands administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen og Icelandairs administrerende direktør, Bogi Nils Bogason, underskrev codeshare-aftalen i Reykjavik kort inden åbningen af den arktiske konference, Arctic Circle Assembly.

 

I samme forbindelse indgik Icelandair også en codehare aftale med det færøske flyselskab, Atlantic Atlantic Airways, hvilket styrker den forbindelserne i den vestnordiske region og med omverdenen.

Jacob Nitter Soersensen CEO Air Greenland

- Vi er begejstret over at indgå denne skelsættende codeshare-aftale, da den forbedrer forbindelserne på tværs af Norden og Arktis. Ved at samarbejde med Icelandair og Atlantic Airways bygger vi bro mellem vores samfund og åbner nye døre for rejsende, hvilket gør det lettere end nogensinde at udforske de rige kulturer og betagende landskaber i vores nordlige regioner, udtalte Air Greenlands administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen ved indgåelsen af aftalen, som forventes træde i kraft sommeren 2025.  

En codeshare-aftale betyder blandt andet, at flyselskabernes ruter bliver tilgængelige på hinandens salgskanaler, hvorfor den rejsende får en sammenhængende rejseplan fra afrejsestedet til slutdestinationen.

 

Med Icelandairs rutenet og nu også deres aftale med Atlantic Airways skabes smidige rejsemuligheder og som også bidrager til at styrke båndene i hele Vestnorden og Arktis, fra Færøerne og Island til Grønland og videre til Nunavut i det arktiske Canada. Dette partnerskab markerer et spændende kapitel i vores mission om at forbinde vores arktiske og nordiske region som aldrig før, udtalte Jacob Nitter Sørensen blandt andet.

 

Icelandair har et stort rutenet der forbinder destinationer i Nordamerika og i Europa med Keflavik som knudepunkt. Ved at koble Grønland og Færøerne på dette rutenet skaber store muligheder for regionen, adresserede Icelandairs administrerede direktør, Bogi Nils Bogason ved underskriftsceremonien i dag.

 

- Det, vi har til fælles, er, at vi alle er ø-nationer, der er afhængige af effektiv lufttransport for at komme i kontakt med verden og for vores landes velstand. Ved at forene kræfterne og formalisere vores partnerskaber vil vi yderligere styrke flyforbindelserne i den vestnordiske region og i Arktis, hvilket er et vigtigt fundament for den fremtidige udvikling i denne del af verden. Vi er også glade for at kunne forbinde Grønland og Færøerne med vores omfattende salgs- og distributionsnetværk i Nordamerika, Europa og på andre globale markeder, såsom Asien, og dermed skabe bedre eksponering for dem som fantastiske turistdestinationer, udtalte Bogi Nils Bogason.

 

Administrerende direktør for Atlantic Airways, Jóhanna á Bergi, italesatte også de muligheder som samarbejdet får for Færøerne.

 

- Denne aftale er vigtig både kommercielt og for vores lande, da den fremmer dybere forbindelser og gensidig vækst. Ved at forbinde vores flyruter øger vi vores synlighed og arbejder på at etablere vores nordvestlige nationer som fremtrædende rejsedestinationer på det internationale marked, udtalte Jóhanna á Bergi blandt andet.

Her er de tre administrerende direktører for de respektive landes nationale flyselskaber efter underskrivelsen af aftalerne ved kort før åbningen af dette års, Arctic Circle Assembly i Reykjavik, sammen med ministre Grønland, Island og Færøerne.
Fra venstre: Kalistat Lund, Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, den islandske udenrigsminister, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, Air Greenlands administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen, Atlantic Airways administrerende direktør, Jóhanna á Bergi, Icelandairs administrerende direktør, Bogi Nils Bogason og yderst til højre, er Hanna í Horni, Færøernes repræsentationschef i Reykjavik. Foto: Arctic Circle Assembly

Fakta:


Air Greenland og Icelandair indgik en hensigtserklæring om at opnå en codeshare-aftale i september 2022 læs mere herCodeshareaftalen der blev underskrevet med Icelandair i dag 17. oktober 2024 træder fuldt i kraft når Air Greenland bliver certificeret efter IOSA- standard, der er et kvalitetsstempel for flyselskaber, opretholder et højt sikkerhedsniveau og overholder bedste praksis indenfor denne standard.

 

Den første rute der bliver sat ind i rutenetværket på begge flyselskabers salgskanaler, er ruten mellem Billund – Keflavik og videre mellem Nuuk. Den beflyves af Air Greenland fra 18.marts -23. oktober 2023