3679

tirsdag den 28. november 2023


Tuukkaq indvier 2.200 meter landingsbanen

Air Greenlands A330neo, Tuukkaq, bliver det første større fly, der lander og letter når den nye 2.220 meter landingsbane i Nuuk åbner den 28. november 2024.

- Det bliver en historisk begivenhed, som vi glæder os til at markere sammen med Kalaallit Airports og befolkningen, siger Jacob Nitter Sørensen, CEO i Air Greenland, ovenpå den officielle udmelding for ibrugtagningen af landingsbanens 2.200 meter i Nuuk Internationale lufthavn.

 

- Datoen har været nævnt er par gange, men vi har ventet på udmeldingen til offentligheden, før vi ville sige noget om vores konkrete flyveplaner på dagen. Vi ved nu, at det bliver vores A330neo, Tuukkaq, som bliver det første større fly, der lander og letter i Nuuk den 28. november 2024. Det er vi er meget glade for, siger Jacob Nitter Sørensen og uddyber:

BMD JNS6

- Det har en stor symbolsk betydning, at det er et rødt fly fra landets nationale flyselskab, der indvier banens fulde længde, ligesom vi også i sin tid indviede landingsbanen i 1979, med en DASH-7. På den måde er vi med til at vise flaget, på den historiske dag, siger Jacob Nitter Sørensen. 

Air Greenlands fartplan for 2024 har længe været til salg, dog uden ruten mellem Nuuk og København. Udmeldingen fra Kalaallit Airports i dag betyder, at fartplanen skal ændres, så den nye direkte rute mellem Nuuk og København indarbejdes og arbejdet er sat i gang.

 

 

- Nuuk lufthavn bliver den nye hub for internationale og indenrigsflyvninger til hele landet, hvor passagerer kommer til at skifte fly afhængigt af slutdestination, ligesom vi ser det i dag i Kangerlussuaq. Så snart vi kender de endelige lufthavnsafgifter og de sidste detaljer i flyvemønsteret, så glæder vi os til at sætte den nye fartplan til salg, i alle de kendte salgskanaler på Air Greenlands hjemmeside og via rejsebureauerne, forklarer Jacob Nitter Sørensen.

 

 

Air Greenland mærker allerede nu, at der er stor rift om billetterne til den første flyvning med Tuukkaq på den nye bane. 

- Vi får henvendelser fra kunder og medier, der jævnligt spørger ind til planerne for Tuukkaq og åbningen af banen. Vi kan oplyse, at den første flyvning bliver en almindelig kommerciel ruteflyvning og vi melder ud, så snart billetterne er sat til salg, slutter Jacob Nitter Sørensen.