3716

torsdag den 21. december 2023


Ny aftale om uddannelse af erhvervspiloter

I dag torsdag den 21. december indgår Selvstyret og Air Greenland, en nyrevideret aftale om uddannelse af flere erhvervspiloter.

Som følge af aftalen vil Air Greenland gennem Center Air Pilot Academy i Danmark, få mulighed for, at administrere uddannelsen af seks erhvervspilotaspiranter om året, og vil dermed få mulighed for, at administrere uddannelsen af i alt 36 erhvervspiloter frem til år 2030. Tidligere aftale omfattede uddannelse af fire piloter.

 

En del af aftalen er stadig, at halvdelen af udgifterne til pilotuddannelsen skal dækkes af Selvstyret, og den anden halvdel bliver konverteret til studielån hos den enkelte aspirant.

 

- Vi er glade for vores aftale med Selvstyret. Vi kan se at ancienniteten på vores piloter efterhånden ved at være høj. Derfor vil denne aftale sikre, at vi kan ansætte vores egne piloter, frem for at hente arbejdskraft udefra, og samtidig sikre at vi har piloter nok når de erfarende går på pension, siger HR direktør Mads B. Christensen.

 

Air Greenland har siden 1981 administreret uddannelsen af erhvervspiloter, gennem en aftale med Grønlands Selvstyre, og har administreret uddannelsen af i alt 34 erhvervspiloter.

 

- Det er vigtigt at imødekomme Air Greenlands forventede produktionsbehov, for at sikre en sammenhængende infrastruktur i landet. Naalakkersuisut har på den baggrund besluttet, at der skal frem mod 2030, ydes særlige muligheder for økonomisk støtte til erhvervspilotaspiranter, siger Naalakkersuisoq for uddannelse Aqqaluaq B. Egede.

De rette kompetencer

Air Greenland har de nødvendige kvalifikationer og ressourcer til, at koordinere uddannelsen af erhvervspiloter. Derfor er Flyvechefen også glad for den indgåede aftale.

 

- Med aftalen sikrer vi, at kvaliteten af uddannelsen bliver høj blandt vores kommende piloter, hvilket er et vigtigt aspekt i luftfartsbranchen. Dette glæder vi os over at kunne bidrage med, siger Flyvechef Ove Heilmann Grødem. 

 

Som led i vores målsætninger om diversitet i virksomheden, er det ambitionen at  optagelsen af aspiranter så vidt muligt skal have en afbalanceret sammensætning af kvinder og mænd.  

 

Aftale om uddannelse af erhvervspiloter vil træde i kraft den 1. januar 2024 og vil gælde til og med 1. april 2030.

 

Til de som har interesse I at søge pilotuddannelsen kan læse mere om, og ansøge via disse links.