4078

mandag den 5. februar 2024


Norsaq som Aviationstag

Det var et vemodigt øjeblik at være vidne til Norsaqs sidste flyvning i marts, sidste år, da den fløj hen over Nuuk.

 

Det meste af Nuuks befolkning var samlet i grupper for at vinke farvel til Norsaqs, under hendes allersidste flyvetur mod Pinal Airpark i Marana, Arizona, hvor hun skulle fremover bruges som reservedelsfly.

Sidste farvel

Da “hun” kom flyvende lavt hen over byen, blev alle tavse - og med vemod i blikkene fulgte de Norsaq flyve rundt om byen et par gange før hun forsvandt ud i horisonten. Det var et rørende øjeblik og med rette, for den har en lang historie bag sig.

 


Norsaq kom til Air Greenland i august 2002, hun har haft 41.364 flyvetimer og gennemførte 10.112 starter og landinger, før hun fandt sit sidste hvilested den 12. marts 2023.
Norsaq har været Air Greenlands atlantforbindelse i mere 20 end år, og har haft en stor betydning for Air Greenland og ikke mindst for vores passagerer.

 

Det glæder os derfor at Norsaqs ydre beklædning nu er blevet fremstillet som aviationstags. Det er små tags, som kan bruges som samleobjekt, nøglering eller bagagetag, som det ses på billederne. På den måde lever hun videre.

 

”Norsaqs rejser over Atlanten har ikke kun forbundet landskaber, men også hjerter og historier, hvilket har givet det en særlig plads i fortællingen om vores passagerer og det bredere samfund. Norsaq har været mere end et fly; det har været en bro mellem destinationer og mennesker, en konstant i de evigt foranderlige himmelstrøg," sagde Jacob Nitter Sørensen, administrerende direktør for Air Greenland.
Han udtrykte tilfredshed med at bevare arven fra Norsaq gennem aviationtags, der giver enkeltpersoner en chance for at holde et stykke historie.

 

Hvis man ønsker at eje et stykke af Norsaq som aviationstag kan den findes på Aviationstags hjemmeside, til en pris på 39,95€, som svarer til omkring 300 DKK. Der er et begrænset antal til salg.