4333

mandag den 23. september 2024


Greenland Tourism Awards 2024 går til...

Disko Adventures er netop blevet tildelt dette års turismepris, Greenland Tourism Award, som uddeles i samarbejde med Visit Greenland og Air Greenland. Det blev afsløret ved et særskilt arrangement under turismemessen Vestnorden i Færøerne den 23. september 2024. 

 

Udover anerkendelsen fra den grønlandske turistindustri fik ejeren af Disko Adventures overdraget et trofæ som er udarbejdet af husflidskunstneren Kim Kleist-Eriksen og et rejsegavekort på 10.000 kr. til Air Greenland.  

Disko Adventures I/S

Disko Adventures er en lokal turoperatør drevet af Danny Mølgaard, Naja Bjerregaard og Steve Broberg. Disko Adventures er baseret i Qeqertarsuaq, i Diskobugten, som tilbyder autentiske oplevelser i den imponerende Disko Ø. De specialiserer sig i at give besøgende en unik kombination af naturskønne eventyr og kulturel indsigt, med fokus på at formidle Grønlands rige kultur og storslåede natur. Som engageret aktør i ansvarlig turisme samarbejder de tæt med lokalsamfundet for at sikre, at deres aktiviteter har en positiv indvirkning på området. Deres mission er at levere høj kvalitet og personlig service, så hver gæst får en uforglemmelig og autentisk oplevelse af Grønland.

Bæredygtighedsinitiativer

Disko Adventures har bevidst valgt at undlade at føre turister helt ind i det naturskønne Kuannit-område for at beskytte den sarte Kuanneq-blomst, som er sårbar over for øget færdsel. I stedet tilbyder de ture til udsigtspunkter, hvor gæsterne kan nyde de basaltiske bjerge og floraen på afstand. Beslutningen viser også respekt for lokale, der samler blomsterne til madlavning.

Derudover har Disko Adventures fravalgt investering i ATV/UTV-køretøjer for at beskytte Qeqertarsuaqs skrøbelige vegetation og minimere påvirkningen på naturen, der tiltrækker turister til området.

 

De øvrige nominerede

Greenland Tourism Award har til formål at anerkende turismevirksomheder, der udvikler bæredygtige produkter med fokus på sikkerhed, kvalitet, miljø, innovation og social ansvarlighed. Årets nominerede er blevet udvalgt af destinationsselskaberne i de forskellige regioner.

 

Igen i år var dommerpanelet repræsenteret af Visit Greenland, Air Greenland og Nalik Ventures. De indstillede virksomheder i år demonstrerer en stærk vilje til samarbejde på tværs og et fælles engagement i at tage ansvar for miljøet.

 

De øvrige nominerede til dette års turismepris var Arctic Dream, Guide in Greenland, Hotel SØMA, Authentic Greenland og Nuuk Water Taxi.

Disko Adventures hjemmeside