3617

mandag den 16. oktober 2023


Greenland Tourism Award 2023 går til…

Sisimiut Private Boat Safari er netop blevet tildelt dette års turismepris, Greenland Tourism Award, som uddeles i samarbejde med Visit Greenland og Air Greenland. Det blev afsløret ved et særskilt arrangement under turismemessen Vestnorden i Island den 16. oktober 2023.

 

Udover anerkendelsen fra den grønlandske turistindustri, fik ejeren af Sisimiut Private Boat Safari overdraget et trofæ og rejsegavekort på 10.000 kr. til Air Greenland. 

Sisimiut Private Boat Safari

Jan Banemann, som er ejer af Sisimiut Private Boat Safari, har igennem mere end 35 år sejlet og opbygget et kendskab til havet og omgivelser omkring Sisimiut, hvor han udbyder unikke ture og oplevelser for mindre  grupper, herunder UNESCO World Heritage Tour i Sisimiut. På turene viser han de omkringliggende bygder, dyreliv og fortæller om de forskellige former for fiskeri.

Bæredygtighed

Foruden at give uforglemmelige turistoplevelser, er Jan Banemann og hans familie lokalt kendt for deres bæredygtige tilgang og deres lokale engagement. De har involverer sig i frivilligt arbejde, som bl.a. inkluderer oprydning af affald i det lokale miljø, både på land og til havs, forud for turismehøjsæsonen. At tage et miljømæssigt ansvar kan smitte positivt af på andre og Sisimiut Private Boat Safari kan med sine initiativer gøre en forskel lokalt.    

Denne forpligtelse til bæredygtighed kan også ses i hans skræddersyede udflugter, der matcher kundens individuelle behov, samt i hans samarbejde med andre turismeaktører i Sisimiut. Hans mission er at sikre, at turismen bidrager positivt til det lokale samfund, samt at den unikke og autentiske natur ikke overbelastes.  

De øvrige nominerede

Formålet med Greenland Tourism Award er at belønne og fremhæve turismevirksomheder som skaber bæredygtige produkter med fokus på sikkerhed, kvalitet, miljø, innovation og social ansvarlighed.

 

De nominerede til årets Greenland Tourism Award er blevet indstillet af destinationsselskaberne i regionerne.  

 

Dette år var dommerpanelet repræsenteret af Visit Greenland, Air Greenland og Nalik Ventures. Dette års indstillede virksomheder viser over en bred kam, at der er interesse for at samarbejde på tværs, og en interesse for at tage medansvar for miljøet omkring os.

De øvrige nominerede til dette års turismepris var, Unique Tours Ilulissat, Mikami Hostel fra Qasigiannguit, Qooqqut Nuan fra Nuuk, Amazing Tours Greenland fra Qaqortoq og Arctic Dream fra Tasiilaq.

Sisimiut Boat Safari