4219

mandag den 17. juni 2024


Air Greenland og Hurtigruten Expeditions indgår aftale

Air Greenland Group og krydstogtselskabet Hurtigruten Expeditions indgår en strategisk rammeaftale. Aftalen har til formål at fremme værdiskabelsen fra krydstogtsturismen i Grønland og understøtte bæredygtige initiativer i lokalsamfundene.

 

Fra sommeren 2025 vil Air Greenland flyve ca. 7.000 passagerer og besætningsmedlemmer for Hurtigruten Expeditions på ruten mellem København og Nuuk samt Nuuk og Keflavik. Flyvningerne sker i forbindelse med udskiftning af krydstogtspassagerer og besætning på ekspeditionsskibene M/S Fridtjof Nansen og M/S Roald Amundsen.

 

Jacob Nitter Sørensen, administrerende direktør for Air Greenland Group, udtrykker stor tilfredshed med aftalen.

Microsoftteams Image (280)

- Efter mange års dialog med Hurtigrutens Expeditions er vi stolte af at kunne præsentere denne aftale, som ikke alene sikrer os flere passagerer på de kommende konkurrenceudsatte ruter, men også bidrager positivt til samfundet. Det åbner op for at disse passagerer rejser i Grønlands som turist før eller efter deres krydstogt, hvilket vil gavne de lokale turismeaktører, siger Jacob Nitter Sørensen.

Hurtigruten Expeditions er kendt for dets fokus på bæredygtighed og ekspeditionsskibe som er designet og bygget som hybridskibe der kan sejle på biobrændstoffer og kobles på elnettet når den ligger i havn. Selskabet er optaget af at kunne bidrage til lokalsamfundet.

 

- Det er tydeligt, at Hurtigruten gerne vil mere end kun at sejle. De vil gerne have at deres krydstogtsgæster også opleve landet ved brug af lokale og deres viden, Vi i Air Greenland Group har også det fokus, i og med vi ønsker en lokal forankring vil at sikre værdiskabelse her til lands, siger Jacob Nitter Sørensen.

 

Hurtigruten Expeditions, CEO, Daniel Skjeldam, forklarer at deres produkter skal leve op til principper om bæredygtig turismeudvikling.  

Hurtigruten CEO Daniel Skjeldam

- Med vores aftale med Air Greenland har vi nået en vigtig milepæl i vores strategi om at levere autentiske og bæredygtige oplevelser i Grønland. Vi ser frem til at bidrage til værdiskabelsen i lokalsamfundene og at styrke Grønland som en attraktiv destination for ekspeditionskrydstogter. Vi er her med bæredygtighed som kodeord. siger Daniel Skjeldam.

Parterne markerer indgåelsen af aftalen ved et event på Nuuk Havn onsdag den 19.juni kl. 10.30, hvor ekspeditionsskibet. M/S Fridtjof Nansen lægger til kajs. Her vil der blive holdt højtidelige taler, kulturelt indslag og åbent skib for dem der kan fremvise ID-kort. Sidst men ikke i mindst vil der blive trukket lod fra de fremmødte om et krydstogt for to personer samt flyrejsen til eller fra destinationen i Grønland, hvor man stiger ombord.

Kort om Hurtigruten


Hurtigruten blev etableret i 1893 og opereret langs Norges kyst som passager- og fragtsejlads. Siden 1960’erne har Hurtigruten udviklet krydstogtturisme langs Norges kyst og har i 2000’erne udvidet aktiviteterne til også at omfatte ekspeditionsrejser til Arktis og Antarktis. Hurtigruten er kendt for at blandt andet stræbe for bæredygtige løsninger indenfor skibsfart ved at sejle på hybridteknologi. De to ekspeditionsskibe, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen, kan sejle på biobrændstoffer og kan tilkobles med elektricitet i havne som kan levere dette, som reducerer brugen af fossile brændstoffer.