2743

Air Greenland lukker for salg af flybilletter i juli

Vejrliget langs vestkysten med lave skyer og tåge skaber store udfordringer med at få kunderne frem til deres destination i disse dage. Vejrprognosen ser ikke for godt ud og derfor har Air Greenland lukket for salget af flybilletter til og fra vestkysten for resten af juli. Billetter til og fra Nerleriit Inaat er ikke berørt.

I dag mandag den 11. juli er der knap 1000 strandede passagerer rundt om i landet som skulle have afsted i løbet af weekenden. På grund af lave skyer og tåge langs kysten og især i Nuuk hvor Dash-8 flyene har base, har det først været muligt at gennemføre trafikprogrammerne senere på dagen, hvilket skaber en ophobning af passagerer og fragt. For at løse den udfordring har Air Greenland valgt at lukke for salget af billetter for resten af juli.

 

- Air Greenland er sårbar i denne tid. Vi leverer ikke den service som vi har sat os for og vi må derfor ty til at lukke for salget. På den måde kan vi udnytte den resterende kapacitet, når der opstår forsinkelser. Tågen og lave skyer driller os så meget, at dagens planlagte programmer bliver udskudt og når det sker flere dage i træk, får vi en stor ophobning af passagerer, forklarer Air Greenlands CEO, Jacob Nitter Sørensen.

 

Flertallet af flyene der skal flyve passagererne langs kysten, har base i Nuuk mens et enkelt fly har base i Ilulissat. Også her har der været tæt tåge i den sidste tid. Flyene skal også kunne komme hjem til basen for at sikre deres vedligehold og når vejrudsigten til at de ikke kan det, påvirker det afviklingen af trafikprogrammet. Herudover er der mangel på overnatningssteder.

 

- Air Greenland sørger for at passagerne som er ude, får en overnatning men selv det er en stor logistisk udfordring, idet der er yderst begrænset overnatningskapacitet tilgængelige. Vores organisation sammen med Mittarfeqarfiit er stort set presset på alle fronter. Vi vil derfor også opfordre passagerne om at udvise tålmodighed, da vores medarbejdere arbejdet på højt tryk på at løse udfordringerne, men det er svært når vi end ikke kan komme i luften, siger Jacob Nitter Sørensen og fortsætter:

 

- Ligeledes medfører de trafikale udfordringer i Europa, at det er meget svært at finde ledig kapacitet til indleje på atlantruten. Air Greenland bruger normalt denne mulighed, men med bl.a. strejken i SAS, er denne mulighed yderst begrænset.

 

Han oplyser at Air Greenland vil informere via selskabets hjemmeside og sociale medier, når der er omfattende irregularitet. De passagerer som mangler en ny rejseplan vil få en tilsendt, når arbejdet med en ny rejseplan er løst.

 

- Lige nu er vores medarbejdere i gang med et enormt stort puslespil, som skal gå op, men kunderne må ikke fortvivle. Der kommer en lige så snart der er kommet en ny plan. Det er op til vejret, flyene og besætningerne om det kan lykkes, siger den administrerende direktør til slut.

 

11. juli 2022