2255

mandag den 4. juli 2022


Air Greenland investerer i ni H125 helikoptere

Som et led i fornyelsen af flyflåden har Air Greenland underskrevet en købsaftale med Airbus Helicopters om købet af ni H125 helikoptere. Den første leveres sommeren 2023 og dermed begynder udfasningen af AS350 helikoptertypen

Air Greenlands bestyrelse besluttede for nyligt, at indgå en købsaftale med Airbus Helicopters om købet af ni H125 helikoptere til i alt 200 mio. kroner. Investeringen er i tråd med selskabets flådestrategi, fortæller Air Greenlands bestyrelsesformand, Bodil Marie Damgaard.

- På trods af, at meget har handlet om Covid-19, så har vi i Air Greenland de seneste år haft fokus på selskabets flådestrategi.

Den handler i korte træk handler om at Air Greenland har tidssvarende og fremtidssikret udstyr til de opgaver, selskabet løfter i samfundet. Samtidig har vi også en ambition om hele tiden at have bæredygtighed og miljøet i fokus, og her har flådestrategien en stor betydning.

Der er blevet investeret i nye fly til ambulanceflyvninger og til atlantruten og derudover er der investeret i nye helikoptere til redningstjeneste og til beflyvning af servicekontraktområderne, siger Bodil Marie Damgaard.

 

H125 skal erstatte AS350 helikopterne og skal primært bruges til charteropgaver i hele landet i forbindelse med mineralefterforskning og turisme.

 

- Charterområdet er en vigtig del af Air Greenlands forretning, og i fremtiden vil vi forsat gerne være attraktive i forhold til at løfte charteropgaver indenfor turisme- og råstofområdet. Det er derfor afgørende, at vi fortsat er konkurrencedygtige på at levere det bedste samlede produkt i fremtiden, og her er de nye H125 helikoptere et vigtigt element, forklarer formanden.

 

De nye H125 helikoptere er langt hen ad vejen samme type som de AS350 helikoptere Air Greenland bruger i dag. Så udover, at de nye helikoptere er det bedste valg i forhold til de opgaver, de er indkøbt til, så er det også en helikoptertype der passer godt til Air Greenlands organisation. Det forklarer, teknisk direktør, Jørn E. Rasmussen.

 

Air Greenland leaser tre og ejer seks AS350 helikoptere, som er ved at nå den alder hvor der kan forventes flere reparationer fremover hvorfor disse skiftes ud med fabriksnye H125.

Microsoftteams Image (30)

- Der er tale om fabriksnye helikoptere produceret af Airbus Helicopters i Frankrig som leverer et standardprodukt. Derfra fragtes de til Østnes Helicopters i Norge som tilpasser dem til vores behov såsom til sling-opgaver og heliskiing.

Her skal de også males i den røde Air Greenland-farve inden de leveres til os, forklarer Jørn E. Rasmussen.

Den første levering H125 kommer august/september 2023 hvorefter der vil ankomme en helikopter hver måned.

 

Købsprocessen er gennemført med Østnes Helicopters i Norge og de ni helikoptere koster sammenlagt 200 mio. kroner. Air Greenlands CFO, Mogens E. Jensen fortæller at finansieringen af investeringen kommer fra tidligere USPP obligationsudstedelse, idet udskiftningen af AS350 til H125 har været planlagt længe.

 

Med købet af de 9 helikoptere er strategien med moderniseringen af flåden snart ved at være tilendebragt. Målet med flådefornyelsen er at få fremtidssikret at Air Greenlands materiel er miljøvenligere, effektivt, hurtigere, komfortabelt samt sikre i drift.

*billeder fra Airbus' salgsmateriale om H125