3105

Air Greenland får helikoptersimulator

Helikoptersimulatoren skal forbedre flyvesikkerhedstræningen, fremme bæredygtighedsinitiativer og reducere træningsomkostninger

Simulatoren er målrettet H125 helikoptere, som skal udskifte AS350 helikopteren fra august/september næste år. 

 

Air Greenland anvender forskellige typer helikoptere. For større helikoptere, som Airbus H155 og H225, gennemfører piloterne deres træning ved hjælp af komplette flysimulatorer i internationale træningscentre. Den nye simulator, fra schweiziske Loft Dynamics, gør det muligt at bringe træningsudstyret ud til piloterne.

 

Air Greenlands nye simulator er nemlig en tiendedel af hvad de traditionelle simulatorer gør. Derfor passer simulatoren ind i et kontorlokale i Air Greenlands træningsfaciliteter i Hangar 3, hvor den nu er taget i brug.

 

- Simulatoren vil blive brugt til at gennemføre "forårsopfriskningen", som omfatter operatør- og licenskontrol, herunder udvidet procedure- og sikkerhedstræning. Det giver vores besætning mulighed for at træne normale procedurer og nødprocedurer i dybden. Denne træningssimulator gør det nu muligt at give hvert besætningsmedlem den træning, der skal bringe de individuelle pilotkompetencer op på det niveau, der kræves for at kunne operere sikkert i vores krævende omgivelser. Dette vil hjælpe os til at reducere udledningen af drivhusgas, og til betydeligt lavere omkostninger end på den rigtige helikopter, siger Marco Peyer, chefflyveinstruktør for Airbus H125-flåden hos Air Greenland.

 

- Et fantastisk værktøj til at forbedre træningen betydeligt i forhold til flyvesikkerheden. Effektiv udnyttelse og økonomisk fordelagtig. Enheden er nem at installere og fylder ikke meget, siger Brian Jørgensen, Head of Training og Crew training i Air Greenland.

Læs mere: Air Greenland investerer i ni H125 helikoptere